Termeni si conditii

Inainte de a utiliza portalul nostru trebuie sa acceptati termenii si conditiile continute pe aceasta pagina.

1. Materialele existente pe site sunt trimise de catre utilizatorii si cititorii site-ului prin email. Echipa noastra le selecteaza, verifica relevanta, apoi daca sunt considerate potrivite cu tema portalului le publica. Avand in vedere ca nu toate materialele sunt scrise de catre echipa noastra utilizatorii care ne trimit materiale sunt rugati sa verifice cu mare atentie conditiile de copyright asupra materialului respectiv. Noi nu suntem si nu putem fi facuti raspunzatori pentru articolele trimise de catre utilizatori si care nu ne apartin.

2. Desi se vrea a fi un portal de specialitate va sfatuim sa consultati un psiholog in cazul in care va confruntati cu probleme grave. Articolele prezente pe site sunt doar orientative si nu sunt destinate sa inlocuiasca un consult de specialitate. Nu putem fi trasi la raspundere pentru modul in care folositi informatiile continute de articolele prezente pe portalul nostru.

3. Daca sunteti detinatorul unui material publicat pe site-ul nostru si doriti ca acel material sa fie scos va rugam sa ne contactati. In cazul in care publicarea materialului nu s-a facut in limitele legii acel material va fi scos. In cazul in care articolele noastre contin unul sau mai multe citate dintr-un material (carte, articol, document) aflat sub incidenta legii dreptului de autor, acel material nu va fi scos deoarece conform prevederilor legale folosirea citatelor este permisa.

Legea dreptului de autor
Include modificarile aduse prin Legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005, Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010)
Include si Decizia Curtii Constitutionale 571 din 29 Aprilie 2010 publicata in Monitorul Oficial publicat in Monitorul Oficial 430/2010.

CAPITOLUL VI
Limitele exercitarii dreptului de autor

Art. 33
(1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare:
a) reproducerea unei opere in cadrul procedurilor judiciare, parlamentare sau administrative ori pentru scopuri de siguranta publica;
b) utilizarea de scurte citate dintr-o opera, in scop de analiza, comentariu sau critica ori cu titlu de exemplificare, in masura in care folosirea lor justifica intinderea citatului;
c) utilizarea de articole izolate sau de scurte extrase din opere in publicatii, in emisiuni de radio sau de televiziune ori in inregistrari sonore sau audiovizuale, destinate exclusiv invatamantului, precum si reproducerea pentru invatamant, in cadrul institutiilor de invatamant sau de ocrotire sociala, de articole izolate sau de scurte extrase din opere, in masura justificata de scopul urmarit;
d) reproducerea pentru informare si cercetare de scurte extrase din opere, in cadrul bibliotecilor, muzeelor, filmotecilor, fonotecilor, arhivelor institutiilor publice culturale sau stiintifice, care functioneaza fara scop lucrativ; reproducerea integrala a exemplarului unei opere este permisa, pentru inlocuirea acestuia, in cazul distrugerii, al deteriorarii grave sau al pierderii exemplarului unic din colectia permanenta a bibliotecii sau a arhivei respective;
e) reproducerile specifice realizate de bibliotecile accesibile publicului, de institutiile de invatamant sau de muzee ori de catre arhive, care nu sunt realizate in scopul obtinerii unui avantaj comercial sau economic, direct ori indirect;
f) reproducerea, cu excluderea oricaror mijloace care vin in contact direct cu opera, distribuirea sau comunicarea catre public a imaginii unei opere de arhitectura, arta plastica, fotografica sau arta aplicata, amplasata permanent in locuri publice, in afara cazurilor in care imaginea operei este subiectul principal al unei astfel de reproduceri, distribuiri sau comunicari si daca este utilizata in scopuri comerciale;

Regulament de protectie a datelor

Acest site nu foloseste nicio data personala a vizitatorilor sai.

Politica cookie

Cookie-urile setate de catre platforma acestui site sunt folosite in scopul unei mai bune structurari a informatiei de pe site, nu contin date personale sau care pot duce la identificarea utilizatorului si nu sunt stocate nicaieri pe serverele noastre, ele pot fi sterse din browserul personal.

Notificari

Aveti posibilitatea de a primi notificari direct in browserul personal de indata ce un articol nou este adaugat, prin intermediul platformei onesignal.com. Acest lucru are loc numai cu acordul dumneavoastra, dezabonarea putand fi efectuata oricand.

Linkuri de afiliere

Acest site contine linkuri de afiliat. Linkurile de afiliat sunt linkuri externe care, odata vizitate, veti fi redirectionat catre un produs sau serviciu apartinand unor terti. Daca cumparati produsul respectiv dupa vizita pe acel link afiliat intr-un anumit interval de timp stabilit de catre platforma de afiliere ( platforma 2performant.com ), administratorul acestui site primeste un procent din valoaea vanzarii, procent primit de catre tertul care vinde produsul prin intermediul acelei platforme.