Terapii de scurta durataSunt terapii de interventie rapida care se aplica in special pacientilor aflati in „criza” si sunt centrate pe interventia simptomatica. Au ca obiectiv sustinerea bolnavului in perioade de dezechilibru si functioneaza pe principiul efect maxim cu mininum de interventie.

In cadrul acestui tip de terapie se evidentiaza punctele critice din modul de reactie al pacientului, clarificarea problemelor cu care se confrunta si implementarea unor metode viabile de rezolvare a problemelor astfel incat pacientul sa poata anticipa si preveni aparitia unor astfel de „crize” in viitor.

Sunt folosite in situatii de viata care au impact direct asupra starii de sanatate fizica si psihica dar si in situatii critice care pot afecta capacitatea de adaptare si integrare in mediul social si familial (esec scolar, esec sentimental, diverse situatii conflictuale conflicte psiho-afective si tulburarile emotionale determinate de astfel de conflicte, evenimente cu mare impact negativ asupra vietii pacientului)Lasa un comentariu