Semne care iti arata ca mariajul tau nu va rezistaCu totii stim cat de fragile sunt relatiile de cuplu si cat de mult valoreaza intelegerea, grija, sprijnul reciproc si comunicarea pentru a le pastra pentru cat mai mult timp. Multe persoane considera ca simpla casatorie le va oferi mult dorita stabilitate, siguranta si fericire in cadrul cuplului, chiar daca inainte de marele pas toate indiciile aratau contrariul. De cele mai multe ori, toate aceste semne sunt evidente cu mult timp inainte. Insa, dorinta de a-ti intemeia o familie, speranta ca in timp lucrurile se vor schimba si va fi mai bine, te vor face sa le ignori. Iata cateva semne care iti arata ca mariajul tau nu va rezista.

1. Lipsa comunicarii

Daca in relatia voastra de cuplu lipseste cu desavarsire comunicarea, in mod clar lucrurile nu sunt atat de roz pe cat ai vrea tu sa fie. Lipsa comunicarii reprezinta unul dintre factorii care indica o relatie defectuoasa si care in timp conduce la dezinteres si o raceala care se va accentua tot mai mult intre parteneri. Ignorarea, lipsa dorintei, precum si incapacitatea de a-ti asculta partenerul sau atitudinea defensiv-agresiva, vor duce inevitabil la cresterea si mentinerea unei stari incordate si cu manifestari conflictuale in cadrul cuplului. Chiar daca pentru o vreme conflictele par ca se sting si dispar de la sine, in timp, acestea vor reizbucni tot mai des, iar problemele cu care va confruntati vor ramane si in continuare nerezolvate.

2. Scaderea sau absenta apetitului sexual

Trecerea timpului, monotonia, stresul de la munca si responsabilitatiile din familie isi pun amprenta asupra vietii sexuale a cuplului. Este un lucru normal ca pasiunea sa isi mai piarda din intensitate odata cu trecerea anilor, insa absenta acesteia reprezinta un alt indiciu ca relatia voastra nu are sanse mari sa reziste.

3. Caractere diferite

Daca aveti foarte putine lucruri in comun, stiluri de viata si aspiratii complet diferite va fi dificil sa rezistati testului timpului. Toate aceste diferente de caracter si preferinte personale va vor tine la distanta unul de celalalt, desi dorinta interioara a fiecaruia dintre voi este de a va inconjura de oameni asemanatori voua.

4. Cariera primeaza

In momentul in care unul dintre partenerii sau, in unele cazuri, ambii partenerii pun cariera inaintea relatiei de cuplu, pot sa apara o erie de probleme care va pot afecta pe plan personal. In timp, dezinteresul si neimplicarea in ceea ce priveste relatia voastra va deveni o obisnuinta. Iar de aici, mai este doar un pas pana la despartire.

5. Lipsa repectului

Respectul este esential in orice tip de relatie. In momentul in care nu iti respecti partenerul, in mod clar acesta este un semn ca relatia voastra nu functioneaza.

 

 

Lasa un comentariu