Metode de crestere a testosteronuluiO scadere a nivelului de testosteron la barbati atrage dupa sine si o scadere a libidoului. In acest articol vom discuta despre metode naturale de crestere a testosteronului fara ajutorul substantelor chimice.

Testosteronul este un hormon care se gaseste natural in toate fiintele vii. El se gaseste si la femei dar in cantitati infime el fiind cunoscut ca un hormon prin excelenta masculin.

La barbat este secretat de catre testicule in timp ce la femei ovarele sunt responsabile pentru producerea lui.

Acest hormon este esential in dezvoltarea trasaturilor masculine cum ar fi vocea groasa, dezvoltarea muschilor si a masei osoase. S-a demonstrat ca barbatii care au un nivel scazut de testosteron sunt predispusi la infarct.

Scaderea nivelului de testosteron vine o data cu inaintarea in varsta, un barbat pierzand in medie cate un procent din cantitatea de testosteron in fiecare an.

Metode naturale de crestere a nivelului de testosteron:

1. Exercitiile fizice intense
S-a demonstrat ca intinderea articulatiilor muscualre face minuni in acest sens.

2. Abstinenta de la alcool

Consumul de alcool interfereaza cu functionarea normala a glandelor endocrine reducand productia de testosteron. Pe langa acest efect o cantitate mare de alcool poate dauna foarte grav vietii sexuale.

3. Somnul la ore potrivite

Cercetarile au aratat ca nivelul de testosteron este cel mai ridicat dimineata dupa 7 sau 8 ore de somn. Lipsa de somn duce la cresterea nivelului de cortizon in corp, hormon care inhiba productia de testosteron.

4. Mai multa activitate sexuala

O crestere a activitatii sexuale intareste sistemul endocrin avand drept cauza producerea de testosteron. Sexul facut dimineata este benefic.

5. Relaxeaza-ti corpul
Stresul este principalul agent inhibator in producerea de hormon masculin. Tehnicile de relaxare, tehnicile de respiratie si gimnastica excutate in fiecare dimineata contribuie la pastrarea unui tonus muscular adecvat.

Lasa un comentariu