Lucruri pe care oamenii fericiti le fac altfel. Cate dintre ele le faci si tu?Fericirea nu tine de noroc si nici nu ar trebui facuta aceasta confuzie. Starea de fericire tine doar de propria persoana: de modul in care gandesti, alegi si actionezi.

Unii psihologi descriu fericirea ca reprezentand 50% genetica, 10% dependenta fata de situatiile cu care ne confruntam si 40% definita de comportamentele si actiunile noastre. Oricum ar fi, oamenii fericiti tind sa faca lucrurile intr-un mod diferit, urmand un anumit set de obiceiuri care aduce liniste si pace in viata acestora. Descopera cateva dintre lucrurile pe care oamenii fericiti le fac altfel. Tu te regasesti in aceste obiceiuri sau mai ai inca de lucru?

1. Sunt echilibrati

Oamenii fericiti sunt impacati cu ceea ce au si sunt recunoscatori pentru toate acestea. Mentin o stare de echilibru in viata lor, rezervand timpul necesar fiecarui lucru pe care ei il considera important: familie, sanatate, cariera, prieteni s.a.
Prin comparatie, persoanele nefericite sunt mereu nemultumite si isi petrec majoritatea timpului gandindu-se la ce nu au, la ce nu fac, la ce nu pot s.a.

2. Oamenii fericiti apreciaza micile bucurii

Gasesc fericirea in lucrurile simple si marunte din viata lor: sarutul de dimineata, ceasca de cafea savurata alaturi de partener, o plimbare in parc cu bicicleta, joaca cu animalul de companie sau intr-o simpla pauza.

3. Dau dovada de empatie

Oamenii fericiti sunt plini de compasiune si dau dovada de empatie fata de problemele sau nevoile celorlalti. Au grija sa aplice acest principiu atat cand vine vorba de alti oameni, cat si cand este vorba despre propria persoana.

4. Sunt optimisti

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii fericiti le fac diferit este ca sunt pozitivi si au curajul de a trece peste orice obstacol. Nu se lasa batuti orice ar fi, tin capul sus si continua sa caute solutii la problemele cu care se confrunta.

5. Se inconjoara de oameni pozitivi

Tind sa se inconjoare de alti oameni fericiti. Isi conserva atitudinea pozitiva alaturi de persoane optimiste, deschise si fericite.

6. Nu incearca sa ii schimbe pe cei din jur

Oamenii fericiti te vor lua exact asa acum esti. Nu vor cauta sa te transforme cu “forta” in ceva ce tu nu doresti. Te pot inspira, te pot sustine in ceea ce faci, dar nu vor incerca sa te schimbe in vreun fel.

7. Traiesc in prezent

Oamenii fericiti nu traiesc in trecut. Aplica ceea ce au invatat din experientele trecute si isi concentreaza toata energia asupra ceea ce este acum. Actionand corect in momentul prezent, acestia isi construiesc un viitor fericit.

8. Se adapteaza la orice situatie

Oamenii fericiti cauta sa se dezvolte in permanenta. Au puterea de a depasi orice obstacol, isi asuma responsabilitatile, accepta problemele care se ivesc si le folosesc ca si oportunitati prin care au posibilitatea de a invata lucruri noi.

Lasa un comentariu