Ganduri toxice care distrug increderea de sinePersoanele care se simt bine in pielea lor, au si avantajul unei gandiri pozitive si sanatoase. Spre deosebire de acestia, oamenii care se lasa in condusi de o gandire predominant negativa, vor avea o imagine de sine scazuta.
Iata care sunt gandurile toxice care iti intuneca increderea si modalitatea prin care poti scapa de ele.

1. Tendinta de a te compara mereu cu cei din jur

Pentru a avea succes in afaceri, dar nu numai in acest domeniu, trebuie sa ne examinam indeaproape competitia. Este important sa cunoastem ce anume ofera si sa analizam rezultatele acestora, sa construim noi idei si strategii pentru a dezvolta afacerea si a ne diferentia de competitie.

Capcana consta in a te uita le cei din jur si a observa doar lucrurile la care ceilalti sunt mai buni decat tine. Si in aceasta incercare, sa urmaresti sa devii ca ei. Pentru a avea succea in orice, este important sa descoperi ce anume te face unic pe tine sau serviciul pe care intentionezi sa il oferi. Axeaza-te permanent pe solutii si dezvoltarea unor strategii care sa te aduca mai aproape de ceea ce anume iti doresti sa oferi.

2. Frica de esec iti taie elanul

Nu are niciun sens sa iti consumi timpul si energia gandindu-te la greselile pe care le-ai facut in trecut sau la lucrurile pe care le-ai gestionat gresit si pentru care ai platit mai tarziu.
Foloseste-te de experienta acumulata, asigura-te ca ai invatat lectiile necesare din aceste experiente, fii curajos si indreapta-ti atentia catre ceea ce are de oferit viitorul.

3. Teama de a nu fi criticati

De multe ori se intampla sa renuntam la lucrurile pe care ni le dorim doar din simpla teama ca am putea fi judecati pentru alegerile sau pasiunile noastre.
Este important sa retii ca parerile celor din jur nu te pot afecta in niciun fel, daca tu nu permiti acest lucru. Fii curajos si urmeaza-ti visele!

4. Scuze si justificari continue

Ai o multime de idei, vrei sa incepi o multime de proiecte, vrei sa te apuci sa faci sport si sa iti schimbi regimul alimentar, dar.. nu ai destul timp azi, te simti obosit/a, te doare capul si hotarasti sa o lasi pe alta zi? Probabil iti va suna destul de cunoscut. Scuzele si justificarile nu ne vor aduce nimic bun. Singura metoda prin care poti sa obtii ceva, este sa treci la actiune. Nu este deloc atat de greu pe cat iti imaginezi ca va fi!

5. Obisnuiesti sa privesti doar partea goala a paharului

Mereu ai impresia ca ceva merge prost – la tine, la munca, la cei apropiati tie. Ai tendinta de a te lasa prinsa in tot felul de drame care iti dau viata peste cap.

Nervii si agitatia interioara continua nu te vor face sa te simti mai bine. Cauta sa renunti la acest obicei distrugator, concentreza-ti atentia asupra lucrurilor pozitive care te inconjoara si cauta sa repari ceea ce poate fi reparat.

Lasa un comentariu