Exista siguranta psihologica?“Va inspaimanta faptul ca daca nu ati urma pe cineva, atunci v-ati simti singuri? Atunci fiti singuri! Deoarece aceasta e singura modalitate prin intermediul careia sa aflati cine si ce sunteti. […] Dar in explorarea pe care o veti face, sa nu va izolati de restul lumii, iar aceasta cercetare nu trebuie sa va transforme in niste nevrotici. Acceptati faptul ca nu exista nici o deosebire intre individual si colectiv, asa ca ati participat la crearea lumii cu tot ceea ce va reprezinta, prin urmare lumea oglindeste ceea ce sunteti.

(J. Krishnamurti)

 

 

Un om are nevoie de siguranta fizica. Trebuie sa aiba hrana, haine si adapost. Societatea de astazi nu a fost in stare sa asigure acest lucru tuturor oamenilor.

 

Pe de alta parte, lumea cauta siguranta psihologica, interioara, sperand sa gaseasca siguranta intr-o credinta, intr-un ideal, intr-o persoana, intr-un concept, intr-o experienta. Desi nu gaseste siguranta in ele, omul se agata de acestea. Oare mintii ii place sa traiasca intr-o zona a iluziei?

 

Va lasam in compania lui Krishnamurti care analizeaza conceptul de siguranta si de ce fiintele umane se agata de iluzii.

 

 

Apasati pe CC si selectati limba romana.

 

Lasa un comentariu