Efectul criticii masculine asupra femeilorIntr-o casnicie exista perioade frumoase si perioade de conflict. Cand exista neintelegeri este important modul in care sunt solutionate si modalitatile interne de a repara suferinta care ramane in urma unor certuri. De cele mai multe ori femeile se simt ranite si raman mult timp cu suferinta produsa in momentul acela.

Femeile reactioneaza foarte mult la criticile barbatilor de langa ele. O critica permanenta poate destrama o casnicie pentru ca o femeie care se simte neapreciata va ajunge sa se indeparteze emotional de barbatul de langa ea si va incepe sa aiba o atitudine diferita.

Daca de exemplu este criticata in ceea ce priveste modul ei de a gati, atunci va incepe sa nu mai gateasca sau sa nu mai doreasca mesele in familie. Daca este criticata pentru modul in care arata, atunci se va simti neatragatoare si nu se va mai ingriji deloc sau va cauta atentie din partea altor barbati.

Barbatii pot ajuta o femeie daca ii vorbesc bland si frumos si daca incearca sa nu o critice permanent fara a se gandi la sentimentele ei.

Laudele sunt o modalitate pozitiva de imbunatatire a relatiei. Daca barbatul o lauda pe partenera lui atunci ea se va simti importanta pentru el, se va simti apreciata, dorita si iubita. Ii va creste increderea in sine si, ca rezultat, va face lucrurile pe care le facea si inainte, cu mult mai multa placere.

Oricarei femei ii plac micile surprize de tipul biletelelor gasite pe usa de la frigider sau florilor aduse pentru a-i multumi pentru ceva bun din casnicie. Intr-o relatie de iubire aprecierea celuilalt este o baza pentru o evolutie a acesteia.  A valora ceva pentru o alta persoana spune ceva despre cine suntem si ceea ce putem sa facem.

Daca un barbat dezvolta o atitudine pozitiva, nu numai ca ceilalti vor dori sa fie in preajma lui cat mai mult, dar si sotia lui se va simti mai atrasa de el si mai implinita. Va avea simtul propriei valori si se va dezvolta permanent. De aici si relatia va creste, va fi mai frumoasa si mai plina de momente speciale impartasite.

In fiecare casnicie exista urcusuri si coborasuri. Daca fiecare dintre soti stie sa il ajute pe celalalt sa iubeasca si sa se iubeasca, atunci vor putea forma o echipa frumoasa si vor trece usor peste momentele mai putin placute.

Ceea ce este important este ca nici un cuplu nu este perfect, dar ca poate sa evolueze pe masura trecerii timpului; ca partenerii se pot cunoaste foarte bine intre ei si ca isi pot potenta micile calitati sau resurse.

Este usor sa descoperi un defect, pentru ca este evident pentru oricine il vede, dar este mai greu sa observi un talent sau o calitate, pentru ca aici este nevoie de o atentie speciala si de dorinta de a darui. De aceea iubirea dintre parteneri ii ajuta pe amandoi in a se descoperi si a se aprecia.

 

Adaptare dupa Cum sa-ti intelegi sotia la bine si la rau

Lasa un comentariu