Dragostea ucide sexul?dragostea ucide sexulDragostea ucide sexul asa cum cunoasterea ucide dorinta. Am citit ieri un articol foarte interesant, asa ca m-am gandit sa reiau tema. Cei care au relatii lungi se confrunta mai devreme sau mai tarziu cu fraza de inceput. Nu va speriati, e normal sa fie asa, dragostea si sexul pur si simplu nu apartin aceluiasi palier.

 

Sexul este o explorare a unui taram pana atunci necunoscut, presupune o separare clara intre tine si partener, este inceputul procesului de cunoastere, este forta care duce la descoperiri, la trairi intense, la actiuni nebunesti si necugetate, este un dezechilibru, esenta vietii insasi. Sexul sta la baza relatiilor romantice, a pasiunii, a suferintelor din dragoste, a posesiei. Tu si partenerul sunteti doua entitati distincte care incearca cu disperare sa se descopere.

Dragostea este insa moartea sexului, moartea descoperirilor, Nirvana spiritului uman. Nu mai ai ce sa descoperi la partener pentru ca deja esti una cu el. Doua fiinte au devenit una, dezechilibrul initial manifestat prin sex si fluturasi a disparut lasand loc unui echilibru perfect, in care nici unul nu mai da sau primeste, ci sunt unul. Dragostea este sfarsitul evolutiei sociale si apogeul celei spirituale.

Procesul descris mai sus a fost formulat de catre psihologul francez Lacan si explica foarte clar si limpede de ce mai exista batrani care se tin de mana si la 80 de ani cu toate ca nu mai au relatii sexuale de multa vreme. Insa, din pacate (sau din fericire, cine stie, depinde din ce punct de vedere privim), atunci cand dragostea apare, oamenii se despart pentru ca dispare nelinistea si impulsul de a trai care sta la baza sexului. Erosul este preferat lui Thanatos. Natura a ales Erosul ca baza a evolutiei, Thanatos nu face decat sa o incurce. Dar oamenii pot alege..Lasa un comentariu