Diferentele dintre barbati si femei 

Atunci cand intra intr-o casnicie, oamenii se asteapta la indeplinirea unei imagini ideale, a unei povesti de dragoste. Ei nu tin cont de modul in care o casnicie este construita; nu tin cont de eforturile pe care trebuie sa le depuna pentru a avea o relatie frumoasa si care sa evolueze permanent.

Oamenii se asteapta de cele mai multe ori la un curs al lucrurilor favorabil, si acesta este un lucru bun, doar ca, pe parcurs apar provocarile si atunci este testata casnicia.

 

Oamenii sunt prea putin pregatiti pentru a face fata unei casnicii in momentul in care aleg sa se casatoreasca. Isi  aleg partenerul sau partenera in functie de puterea acestora de a indeplini anumite nevoi de moment. Foarte multi oameni sunt derutati cand vine vorba despre intampinarea nevoilor reale ale celuilalt.

Nevoile sunt un lucru extrem de important intr-o relatie. Indeplinirea lor necesita timp, determinare, dorinta de a pastra relatia unita si multa dragoste.  A te interesa cu adevarat daca cel de langa tine este fericit si a-i fi alaturi in momentele grele este un lucru foarte greu de infaptuit, dar nu imposibil. De aceea exista si casnicii in care comunicarea este frumoasa si in care ea s-a dezvoltat chiar de la inceputul casniciei.

Barbatii si femeile simt diferit, gandesc diferit, au nevoi diferite. Desigur ca sunt multe aspecte ale aceleiasi probleme, deci exista si asemanari, dar important este cum reusesc partenerii sa isi inteleaga unul altuia diferentele. Si nu numai sa le inteleaga, ci sa le si accepte si sa lucreze impreuna pentru a putea fi fericiti.

 

Indiferent de problemele care apar pe parcurs si de diferentele de asimilare si intelegere a acestora, daca cei doi gasesc ceea ce trebuie modificat si depun eforturile pentru a ajunge acolo, casnicia poate sa aiba o traiectorie frumoasa.

Diferentele dintre barbati si femei sunt majore. Ele pot fi privite din mai multe perspective. Astfel, exista diferente: mentale/emotionale; diferente fizice, diferente sexuale; diferente intuitive.

  •  Diferente mentale/emotionale

Femeile tind sa fie preocupate mai mult de construirea unei relatii decat de lucrurile practice si logice de care sunt interesati barbatii. Ei nu vor privi profund relatia, ci o vor privi ca o cucerire, ca pe o competitie, asigurandu-le acestora senzatia de dominare.

Barbatii iubesc sportul si lucrurile care implica acet tip de comunicare. Femeile, avand insa capacitatea de a vedea si construi o relatie intr-un  mod mult mai atent, poate sa ajute casnicia daca si sotul este interesat. Astfel ca, cei doi se pot sustine reciproc si completa, avand abilitati diferite, care impreuna pot construi ceva trainic si valoros.

O alta diferenta ar fi tendinta femeilor de a se atasa de oamenii din jurul lor si de lucrurile lor. Astfel, pentru o femeie o casa reprezinta o extensie a ei si orice lucru care nu este in regula si este criticat de cei din jur, ajunge sa fie vazut ca fiind grav. Femeia sufera daca un barbat nu apreciaza ceva facut, construit sau lucrat de catre ea. Barbatii se pot atasa de lucruri, dar nu lasa ca identitatea lor sa fie contaminata de toate acestea.

 Femeile au nevoie de mult mai mult timp decat barbatii pentru a face schimbari. Daca pentru un barbat o schimbare se poate face pe loc, pentru o femeie acest lucru este dificil de realizat. Femeile se identifica cu oamenii si cu lucrurile din jurul lor si de aceea a renunta la un lucru poate insemna a renunta la o parte din sine. Barbatii gandesc logic si vad imediat avantajele unei schimbari benefice. Ei reusesc mult mai repede sa gaseasca un nou drum.

  •  Diferentele fizice

Femeile au o vitalitate mai mare decat a barbatilor si traiesc de obicei mai mult decat ei. Metabolismul unei femei este mai lent decat cel al unui barbat.

Organismul femeilor are cateva functii in plus importante: menstruatia, graviditatea si lactatia. Acestea sunt importante ca diferenta intre barbati si femei pentru ca intervin in anumite momente ale relatiei. Daca o femeie doreste un copil sau nu doreste un copil, exista sansa sa poata hotari mai mult decat barbatul acest aspect.

Ea are controlul in momentul in care apare sarcina. Barbatii se pot simti neputinciosi in a face o asemenea alegere. Exista si alte situatii in care barbatul nu poate intelege importanta pe care femeia o da unei sarcini tocmai pentru ca el nu o poate experimenta. Acestea sunt probleme delicate intr-o viata de cuplu.

  •  Diferentele sexuale

 Impulsul sexual al femeii este uneori legat de ciclul menstrual, dar cel al barbatului este de obicei permanent. Testosteronul este un factor major in existenta dorintei sexuale a barbatului.

Exista diferente si intre modalitatile de stimulare sexuala la barbati si la femei. Astfel, barbatii sunt stimulati prin vaz, femeile prin atingere si auditiv, prin cuvinte romantice. Nu intodeauna acesta este un adevar, dar statistic, aceasta este tendinta generala. Exista desigur, pentru fiecare om in parte, diferente in ceea ce priveste stimularea sexuala sau dorinta sexuala.

Desi barbatii si femeile sunt diferiti in ceea ce priveste dorinta , capacitatea, stimularea sau pregatirea pentru a face sex, importanta este uniunea dintre cei doi si cunoasterea reciproca.

  •  Diferentele intuitive

 Femeile sunt recunoscute a avea o intuitie mult mai buna decat cea a barbatilor. Femeile pot gasi mesajele subliminale si detaliile dintr-o situatie si reusesc sa tina cont de aceste semnale primite. Ele nu stiu exact ce simt, procesul mental este inconstient. De aceea nu pot da prea multe explicatii in legatura cu o decizie pe care o iau in legatura cu ele sau cu familia din care fac parte.

 

Adaptare dupa Cum sa-ti intelegi sotia la bine si la rau

Lasa un comentariu