Despre chimia in relatia de cupluChimia are la baza o atractie sexuala puternica, un vartej de sentimente si senzatii aparent inexplicabile in cautarea carora ne aflam in permanenta. Atractia fizica reprezinta “acel ceva” fara de care nu putem trai, este cea care pune bazele relatiilor de dragoste si care poate conduce in timp la sentimente profunde si mature.

De-a lungul timpului, misterul chimiei dintre oameni a fost indelung dezbatut de catre psihologi si oameni de stiinta, care au cautat sa identifice cauzele care stau la baza aparitiei atractiei si ofere explicatii cat mai complete.
Am citit de curand un interviu interesant al Lisei Camplitt, consilier de dezvoltare personala pentru viata de cuplu si familie, care a prezentat in linii simple cateva lucruri pe care le-a invatat de-a lungul timpului despre chimia in relatii.

Trecutul emotional se reflecta in chimia vietii de cuplu.
Relatia parintilor sau prima ta iubire se rasfrange in mod direct asupra modului in care se manifesta chimia in relatia ta. Din copilarie am putut observa modul in care relationau parintii nostri, pentru ca mai tarziu, odata ajunsi la varsta maturitatii, sa ajungem sa repetam, intr-o mai mare sau mai mica masura, ce am observat in trecutul indepartat. Lisa Camplitt sustine ca tendinta este de a dezvolta relatii cat mai asemanatoare cu cea a parintilor sau, dimpotriva, una complet diferita.

Poti sa intuiesti daca exista sau nu chimie cu o anumita persoana.
Pornind de la istoria romantica personala, de la propriile trairi si experiente, poti sa identifici care sunt obiectivele tale prezente in ceea ce priveste viata de cuplu. O analiza aprofundata te va ajuta sa descoperi tipologiile de care ai fost atrasa in fostele relatii, pentru ca, intr-un final, sa poti “prezice” in timp real daca poate exista sau nu chimie cu o anumita persoana.

Chimia nu este totul intr-o relatie
Ce ne facem daca in relatia noastra exista atractie din plin dar in rest zero compatibilitate? Sau invers, va intelegeti la perfectie si va cititi unul celuilalt gandurile, dar nu exista chimie intre voi. Este adevarat, chimia reprezinta o componenta esentiala intr-o relatie de cuplu, dar nu este unica componenta! Daca pana acum ai fost atrasa de persoane care nu au aceleasi principii si valori ca si tine, atunci cred ca ar trebui sa faci o schimbare. O relatie nu va supravietui doar daca exista chimie.

Chimia si tiparele relationale
Incearca sa iti reamintesti la tipurile de persoane cu care ai avut o relatie in trecut. Cauta sa rememorezi, pentru fiecare caz in parte, atat trasaturile pozitive cat si cele negative ale acestora. Odata ce ai descoperit ceea ce te interesa, inlatura in totalitate aspectele negative si concentreaza-te doar pe cele benefice/pozitive care te atrag.Lasa un comentariu