Cum sa lauzi o femeieBarbatii in general nu stiu sa laude o femeie. Daca isi doresc acest lucru, vor observa destul de repede lucrurile pozitive, avantajele care reies dintr-o atitudine pozitiva si din dorinta de a ajuta persoana de langa ei sa se simta bine.

Cand inca nu stiu cum sa laude, fiind obisnuiti mai degraba cu a critica, pot incepe prin a invata sa puna in cuvinte gandurile de apreciere. Astfel, daca isi iubesc sotia si sunt mandri de faptul ca ea este in viata lor, atunci ar putea sa spuna si celorlalti oameni cand o prezinta: „Ea este sotia mea. Este o persoana extraordinara!”.

Ar putea incepe usor, usor sa exteriorizeze ceea ce doar gandeau. Femeile vor fi foarte incantate si se vor simti bine atat in preajma iubitului sau sotului cat si in preajma prietenilor lui sau a familiei. Astfel, relatia se va imbunatati, iar femeia va fi mai toleranta si mai deschisa la ceea ce ii spune barbatul.

Una dintre diferentele dintre barbati si femei este ca barbatii privesc lucrurile dintr-un punct de vedere mai rece, mai obiectiv, pe cand femeile abordeaza viata pe un plan emotional. Cand un barbat doreste sa-si laude sotia, trebuie sa se gandeasca la ceea ce i-ar face ei placere sa auda, si, astfel, sa foloseasca cuvinte si actiuni care comunica laude din punctul ei de vedere, nu din al lui.

Creativitatea in ceea ce priveste laudele este din nou un punct important. Conteaza astfel si modul in care sunt prezentate laudele sotiei.

Un exemplu de creativitate a exprimarii laudelor poate fi acela a unui barbat care a luat 365 de bomboane ambalate, le-a desfacut pe fiecare in parte si a scris cate o lauda pe fiecare ambalaj. Apoi le-a impachetat la loc si le-a oferit sotiei lui. Sotia manca cate o bomboana pe zi timp de un an si astfel, in fiecare zi a primit cate o lauda, cate un cuvant frumos de la sotul ei timp de un an de zile.

Alte modalitati de a surprinde o femeie sunt biletele lasate in sertar sau intr-un loc in care sa-l gaseasca usor, dar sa il primeasca doar ea. Astfel, nivelul de intimitate dintre parteneri va creste.

Cand un barbat doreste sa o laude pe iubita lui sau pe sotia lui, trebuie sa tina cont de trasaturile pe care ea le considera neplacute. Este important sa nu fie atrasa atentia asupra acestora. De exemplu, nu i se va spune unei femei „cat de frumos arati de cand te-ai mai ingrasat cinci kilograme”.

Ea trebuie sa simta ca ceea ce i se spune este adevarat si ca este apreciata si iubita. Altfel, nu se va simti bine si cuvintele ii vor provoca suferinta.

Fiecare om are trasaturi pozitive si trasaturi negative. Daca o femeie are ca si defect faptul ca este emotiva, barbatul de langa ea ar putea observa ca este sensibila si atenta la ceilalti. De fapt fiecare defect poate ascunde o calitate. Este important ca si femeile si barbatii sa fie constienti de posibilele calitati ascunse ale partenerului.

O lauda la obiect este mai buna decat una generala. Astfel ca detaliile in ceea ce priveste lauda sunt si ele importante.

Laudele pot si oferite si in intimitate si in public. Oricand este un moment bun pentru ca un sot sa inceapa sa ofere atentie sotiei lui si invers. Lauda trebuie sa fie sincera si sa exprime dragostea pe care cei doi si-o poarta. Astfel, va afea un efect pozitiv si relatia se va imbunatati.

Lasa un comentariu