Cum ar putea deveni sotia mai putin importanta pentru sotul ei 

Orice femeie doreste sa fie pusa pe primul plan in viata celui cu care s-a casatorit. Orice femeie doreste sa se simta iubita, adorata, importanta.

De aceea sufera in momentul in care sotul acorda mai multa atentie serviciului, afacerilor, parintilor, prietenilor, vecinilor, etc. Isi doreste sa stie ca este pe primul loc in inima lui si ca ea si sotul ei sunt o echipa care lucreaza impreuna.

Daca incepe sa simta ca acest lucru nu este adevarat, atunci se va indeparta si va suferi, de multe ori fara sa exprime verbal acest lucru. Pentru o comunicare mai buna, o discutie in care sa fie explicat modul in care femeia vede relatia armonioasa, ar putea ajuta mult la imbunatatirea felului in care relationeaza.

Doua motive pentru care sotia ar putea deveni mai putin importanta pentru sotul ei ar putea fi: instinctul de „ vanator” al barbatului si nevoia lui de provocare, de nou.

  • Instinctul de „ vanator” al barbatului

Barbatii cuceresc femeile cu flori, cu bomboane, cu romantism, cu diverse mijloace care stiu ca vor lasa o impresie placuta si ca le vor face pe femei sa se simta atrase si sa doreasca in continuare compania lor.

Cand un barbat reuseste sa o cucereasca pe femeia cu care se va casatori si aceasta casatorie are loc, barbatul simte ca nu mai are ce anume sa vaneze, ce sa cucereasca. Simte ca are deja ceea ce si-a dorit si ca acum poate trece la o alta etapa, la un alt „trofeu”. De aceea incepe sa se centreze pe afaceri, pe serviciu sau pe altceva care ii da senzatia de permanenta cucerire. Astfel, tendinta naturala a barbatului este satisfacuta.

  • Nevoia barbatului de provocare, de nou

Dupa ce se casatoreste, barbatul simte ca femeia face parte din el, ca ii este parte integranta. Simte ca „ este a lui”.

Pentru barbati, de multe ori, casnicia este asociata la un anumit nivel cu o victorie, cu o posibila intelegere a femeii in general, simtind ca a inteles-o complet din punct de vedere emotional, spiritual, mental si fizic.

Fiind convins ca a inteles tot ce era de inteles, va cauta in alta parte o noua provocare, ceva care sa il stimuleze, ceva care sa ii dea senzatia ca nu a reusit inca sa cunoasca si ca este complet nou pentru el. Majoritatea barbatilor au nevoie de provocari si de aventuri. Si femeia poate gasi mijloace de a mentine viu acest interes al barbatului daca crede ca el merita acest lucru. Astfel, acestuia  nu o sa-i scada interesul pentru relatie si pentru partenera.
Lasa un comentariu