Criterii de alegere a inducerii in transa
Ce tip anume de scenariu de inducere ar trebui sa folositi cu un client anume? Iata recomandarile noastre:

Categoria I:  Daca clientul dvs. nu a mai trecut niciodata printr-o transa si pare a fi destul de relaxat si cooperant, atunci folositi Inducerea de Baza.

Categoria II: Daca clientul dvs. este constrans, rigid sau foarte controlat, atunci folositi Inducerea prin Confuzie.

Categoria III: Daca clientul dvs. este agitat, infricosat sau zapacit, atunci folositi Inducerea prin Conversatie.

Categoria IV: Daca clientul dvs. este putin nelinistit si mediul este zgomotos, atunci folositi Inducerea Naturalista.

Categoria V: Daca clientul dvs. a mai trecut prin hipnoza si a avut rezultate pozitive, atunci folositi Inducerea prin Retraire.

Categoria VI: Daca clientul dvs. nu a mai trecut niciodata printr-un proces de hipnoza formal, dar isi aminteste ca ar fi trait o stare asemanatoare transei intr-o anumita situatie (cum ar fi in timp ce alerga, conducea masina sau medita), atunci folositi Inducerea prin Simulare.

Categoria VII: Daca clientul dvs. cauta doar o demonstratie a puterii hipnozei pentru a se convinge ca poate ajuta, atunci folositi Inducerea prin Levitatia bratului sau prin Confirmarea inchiderii ochilor.

Categoria VIII: Daca clientul dvs. este un subiect experimentat care doreste si este capabil sa intre din nou in transa, atunci folositi una dintre Inducerile Scurte.

Categoria IX: Daca scopul dvs. este de a ajuta persoana sa invete cum sa foloseasca auto-hipnoza, atunci folositi Procesul de Pregatire pentru auto-hipnoza.

SAU

Daca va simtiti mai comod si mai increzator sa folositi alta decat inducerile pe care vi le-am recomandat, atunci folositi-o pe aceea. Inainte de a incepe sa folositi orice procedura de inducere, amintiti-va sa incepeti procesul cu un comentariu de tranzitie potrivit. Inducerile prin Conversatie pot fi realizate fara o tranzitie evidenta, dar va sfatuim sa folositi totusi una.

 

Fragmente Scenarii de Hipnoterapie Neo-Ericksoniana

Lasa un comentariu