Cine suntem

 

“De ce ar trebui sa ne gandim la lucrurile care sunt minunate? Pentru ca modul de gandire ne determina viata. Este un obicei comun sa dam vina pe mediul inconjurator pentru ceea ce se intampla in viata noastra. Mediul inconjurator ne modifica viata, dar nu o guverneaza. Sufletul este mult mai puternic decat ceea ce-l inconjoara”. (William James)

 

Pregatiti-va pentru lumea fascinanta a psihologiei. Oamenii au fost dintotdeauna captivati de mintea umana. Universul mintii sau cognitia este inca un loc vast, intunecat, neexplorat.

Comportamentul, obiectul de studiu al psihologiei, este creionat si format de partea biologica, emotionala si cognitiva a omului precum si de factorii sociali implicati. Multe teorii psihologice incearca sa explice mai ales acel segment al comportamentului uman care descrie violenta, furia, agresivitatea prin dezbaterea notiunilor de natural vs. dobandit. Cu toate acestea, fiinta umana este mai mult decat comportament, mai mult decat personalitate, mai mult decat niste procese mentale.

Site-ul este administrat de catre o echipa de psihologi profesionisti. Articolele prezente pe site sunt scrise intr-un limbaj accesibil si structurate pe subiecte specifice. Cititi, filtrati informatia si retineti ceea ce vi se potriveste si ce credeti ca este bine pentru dumneavoastra.

Majoritatea articolelor sunt destinate intelegerii functionalitatii omului ca individ de sine statator, in societate cat si in viata de cuplu si de familie. Puteti gasi diverse exemple de la care sa porniti propria dezvoltare personala si prin care sa reusiti sa rezolvati eventuale conflicte interne.

Daca doriti sa participati cu materiale la dezvoltarea comunitatii noastre, nimic mai simplu. Ne trimiteti prin email propunerea cu materialul respectiv precizand sursa, iar noi vom decide daca acesta intruneste conditiile necesare in vederea postarii sale in una dintre categorii. Materialele de specialitate fara sursa vor fi actualizate cu un later edit dupa aflarea acesteia.

Pentru alte informatii folositi cu incredere formularul de contact.