Ce se intampla cand nu exista respect in casnicie?In fiecare casnicie exista un fel propriu de comunicare. Orice inceput are sadite niste seminte care vor inflori mai tarziu. De aceea la inceputul unei vieti impreuna cei doi parteneri isi vor pune bazele relatiei viitoare, vor gasi anumite reguli interne de functionare, vor avea ierarhii, dorinte si prioritati.

Desigur ca acestea se schimba pe parcursul casniciei, dar este foarte important cum sunt puse bazele la inceput pentru a sti cum poate sa decurga relatia ulterior.

Pentru femei ceea ce reprezinta fundamentul unei relatii este dragostea, iar pentru barbati cel mai de pret lucru este sa se simta respectati.

Daca sotia nu si-a respectat sotul sau nu i-a aratat niciodata ca ii poarta respect, el nu se va simti implinit in acea relatie si va fi tot timpul nemultumit, va dori sa isi acorde timp in afara familiei, undeva unde sa simta ca este respectat.

Foarte putine femei acorda aceasta atentie sotului si ii marturisesc motivele pentru care simt ca il respecta. Ele considera ca acest respect trebuie sa fie castigat de catre sot si nu oferit de la sine. De aceea foarte rar ii spun sau ii arata recunostinta pentru ceea ce sunt ei. Femeile asteapta o permanenta afisare a unor reusite.

Pentru a-l ajuta pe barbatul de langa ele sa se simta implinit ar putea sa faca o lista cu motivele principale pentru care il respecta si sa ii spuna acele motive. El se va simti bine,va simti ca este conducatorul acelei familii si ca este iubit. De multe ori pentru un barbat iubirea este asociata cu respectul.

El nu poate concepe o casnicie in care sa existe iubire, dar sa nu fie respectat. In aceeasi maniera, nici o femeie nu isi doreste sa fie intr-o relatie in care partenerul sa o respecte, dar sa nu o iubeasca.

Daca o femeie va face acest exercitiu si ii va arata sotului ei respect si nu a mai facut acest lucru niciodata, va observa in cele mai multe cazuri, o schimbare majora. Orice barbat are tendinta de a demonstra in continuare ca se ridica la acel nivel care i-a fost spus.

Va incepe astfel sa isi ajute mai mult nevasta si familia in general. Daca el stie ca a acorda atentie este unul dintre lucurile pentru care este respectat, va incerca sa acorde si mai multa atentie pentru a multumi familia.

Schimbarile trebuie sa vina din partea ambilor soti pentru a reusi sa construiasca o relatie de lunga durata in care sa fie fericiti si in care sa evolueze pe plan personal in fiecare zi, cate putin. Este nevoie de devotament si de dragoste, dar este nevoie si de respect.

Barbatii au aceasta nevoie si vor face multe schimbari daca vor fi convinsi ca sunt respectati si ca sunt un pilon important pentru familia din care fac parte.

 

Adaptare dupa „ Dragoste si respect” de E. Eggerichs

 

Lasa un comentariu