Ce inseamna sa gandim impreuna?Este usor sa gandim impreuna cu celalalt asa cum ne sugereaza Krishnamurti? Este usor sa renuntam la opiniile formate sub influenta prejudecatilor, dorintelor, experientelor ?

Cand ne tinem de mana cu cineva care ne place, ne putem tine de mana si fiecare sa se gandeasca la altceva; suntem atunci impreuna?

„Dar asta e imposibil daca nu lasi la o parte propriile concluzii, propria ingamfare, propriile pretentii personale; altfel nu poate exista comuniune.

Impreuna, inseamna sa mergem impreuna, sa fim impreuna tot timpul, nu tu sa mergi in fata si celalalt in spate; sa mergem impreuna inseamna ca mergem amandoi pe acelasi drum, nu gandind lucruri diferite ci observand acelasi lucru, nu translatand ceea ce observi in propria mentalitate sau prejudecata, ci sa observam impreuna, sa ascultam impreuna, sa mergem impreuna.

Exista o mare necesitate, un mare indemn in aceasta societate permisiva de azi ca fiecare sa se implineasca sexual, emotional s.a.m.d – este dorinta de implinire. Si cu ea apare natural intreaga problema a frustrarii. [..] Nu acceptati sau respingeti ceea ce vorbim, caci gandim impreuna.

Cand cineva isi cauta implinirea in altcineva sau doreste sa fie si sa devina, si prin urmare sa actioneze, care e o forma de implinire, atunci in acea miscare apare frustrarea, tot felul de idei nevrotice, nevroza si altele… dar cand gandim impreuna, adica ti-ai abandonat propria opinie, judecata s.a.m.d, si celalalt la fel, nu exista divizare si de aceea nici nevoia de implinire.

Nu este o concluzie verbala, un concept idealist, ci este intelegerea faptului real ca atat timp cat nu gandim impreuna despre toate, politica, religie, economie, relatii personale si altele, sigur este divizare si din aceasta divizare apare dorinta de implinire si consecinta inevitabila este frustrarea cu toate nevrozele si reactiile inevitabile. Cand gandim impreuna toate acestea se termina. [..] cand gandim impreuna conflictul se sfarseste.”

 

 

La butonul de settings  selectati in dreptul subtitles/CC limba romana.

 

 

Lasa un comentariu