Ce doresc femeile de la barbati?Cateva preferinte sunt prezentate de catre Allan Pease in bestsellerul sau „De ce barbatii au nevoie de sex si femeile de dragoste”, prin care femeile cantaresc atractivitatea barbatilor si care le ofera indicii in privinta capacitatii lor de a strange resurse.

1. Femeile sunt atrase de barbatii cu umor

In momentul in care un barbat o face sa rada, la nivelul creierului se secreta o substanta numita endorfina care ii da un sentiment placut si calduros. Aceasta substanta este un analgezic natural al organismului, iar rasul provoaca o scadere a stresului, scade tensiunea arteriala si echilibreaza organismul. Barbatii care vad partea plina a paharului vor avea o influenta buna asupra sanatatii femeii, asupra supravietuirii ei pe termen lung, asupra starii de bine in general. Ele vor evita barbatii pesimisti, care-si plang de mila.

2. Femeile sunt atrase de barbatii care comunica mult

Femeile doresc un barbat care sa le asculte pana la capat si sa nu le ofere solutii daca nu-i sunt cerute. Daca barbatul dezvaluie detalii intime pe masura ce ea vorbeste despre viata ei, acest lucru nu inseamna ca se poarta ca o femeie, ci ca asculta plin de compasiune si se cunosc mai bine reciproc.

3. Femeilor le plac barbatii care gatesc

Femeile se simt extraordinar de bine atunci cand un barbat se ofera sa le pregateasca cina. Este un gest seducator care totodata le uimeste „Este garantia ca un barbat este disponibil sa ii ofere resurse de hrana, ceea ce constituie un puternic imbold motivational”.

4. Femeile sunt atrase de barbatii care danseaza

Se spune ca la nivel instinctual unicul scop al dansului este acela de a atrage atentia, avand la baza sexualitatea. Femeile danseaza pentru a atrage atentia potentialilor parteneri si numai unul din opt barbati are in mod natural la nivelul creierului un fel de „dispozitiv” care sa-i permita sa prinda ritmul si miscarile pe muzica. Daca esti barbat, dupa ce termini cursurile de gatit, du-te neaparat si la cursuri de dans.

5. Femeilor le plac barbatii care le fac sa se simta in siguranta

„Femeile nu sunt sigure de trei lucruri: de felul in care arata, de resursele financiare si daca sunt iubite sau nu. […] A-i spune cat de minunat arata si a-i face complimente cu privire la stil sau la designul adoptat o face sa se simta sexy si sa ia in calcul serios posibilitatea de a face sex”. Daca barbatul o mai si suna seara sa-i spuna in cat timp ajunge acasa sau locul unde se afla, va genera siguranta pentru majoritatea femeilor.

6. Femeilor le plac barbatii carora le plac copiii

Barbatul atractiv pentru o femeie va fi acela care se va purta frumos cu copiii, care ii face sa rada, se prosteste cu ei sau le spune povesti la culcare.

7. Femeile sunt atrase de barbatii care par zdraveni si sanatosi

La baza acestei preferinte stau doua motive: daca barbatul are o sanatate subreda, acesta poate deceda prematur sau va fi afectat de vreun handicap ceea ce ar duce implicit la curmarea resurselor de care dispune femeia; el ar putea sa-i transmita vreo boala prin contact fizic sau copiilor, prin gene. O stare buna de sanatate se traduce prin ten curat, conditie fizica buna, nivel de energie ridicat.

 

Femeile nu vor un barbat lenes, fara ambitie sau care isi pierde slujba. Studiile au aratat ca barbatii carora le lipseste ambitia sunt foarte prost vazuti de catre femei. Aceleasi calitati pe care le-ar avea, de data aceasta, o femeie, nu conteaza pentru cei mai multi dintre barbati pentru ca ei „vad in sexul opus, in primul rand, un recipient sanatos pentru genele lor”.

 

Femeile vor dori mereu resurse

Razboaiele de-a lungul secolelor au avut un scop singular: acela de a strange resurse prin capturarea lor de la inamic. Resursele erau sub forma concreta precum petrol, pamant, asezari urbane si altele sub forma de reproducere, adica femeile. Barbatii plecati la lupta parjoleau teritoriul inamicului, omorau barbatii si violau sau rapeau femeile. Rareori acestea erau ucise, deoarece ele reprezentau sansa perfecta de a transmite mai departe bagajul lor genetic.

In zilele noastre, „nevoia barbatilor moderni de a strange si de a manipula resurse a evoluat din pricina preferintei femeilor de a alege barbati care le controleaza. Barbatii sunt criticati adeseori de femei ca sunt mai interesati de munca decat de familie. Femeile se plang de faptul ca barbatii se preocupa mai degraba cu scoaterea inafara jocului a altor barbati sau cu obtinerea unor rezultate mai bune atunci cand se trage linie, decat sa-si petreaca timpul acasa, alaturi de cei dragi, dar daca femeile nu ar avea niste preferinte innascute pentru barbatii care pot face asemenea lucruri, masculii zilelor noastre nu ar nutri niciodata dorinta de a agonisi resurse. Barbatii o fac insa, deoarece stiu ca femeile isi doresc asta”.

Femeile din cele mai vechi timpuri erau obligate sa-si aleaga cu mare atentie partenerul pentru ca o alegere neinspirata putea duce la foamete, abuz, abandon si ca atare, femeile secolului XXI se ghideaza dupa aceleasi criterii in alegerea unui barbat. Femeile doresc un barbat care sa se poarte frumos cu ele, sa nu le abandoneze, abuzeze. Aceasta nu inseamna ca toate femeile sunt motivate de banii pe care ii poseda un barbat, ci mai degraba femeia este determinata sa prefere un barbat cu anumite calitati care asigura alocarea de resurse pe termen lung, calitati precum statut social, ambitie, inteligenta. Nu inseamna ca o femeie se va casatori neaparat cu un barbat care are aceste calitati, ci ca in prima instanta ea in mod sigur prefera un astfel de barbat.

Lasa un comentariu