Capcane in razboiul sexelor 

Adesea cuplurile nemultumite isi exprima frustrarile pe taramul sexual. Cercetarile arata ca in relatiile de lunga durata, in casnicie se produc cele mai intense reactii emotionale, in special furia. Nestiind cum sa comunice constructiv aceste reactii furibunde, oamenii isi transpuneau mania in act. Se trecea la represalii si razbunare, si care putea fi locul esential si sensibil in care se putea obtine cea mai dulce razbunare ? Viata sexuala.

De veacuri, singura arma a femeilor a fost sexualitatea. De-a lungul timpului femeile au avut puterea de a face din barbati tot ce au dorit (vezi femeile din spatele conducatorilor de stat de-a lungul secolelor, in politica antica romana, Cleopatra etc), sa le ia de neveste sau orice altceva ar fi dorit. Desi acum femeile au mai multa putere decat in secolele trecute prin drepturile egale cu barbatii (inca este discutabila aceasta egalitate teoretica), femeile inca folosesc sexul ca pe o arma.

De foarte multe ori auzi cum femeile nemultumite, ca sa obtina ce doresc de la barbatii lor, ii santajeaza sexual : “nu ma mai culc cu el”, “nu mai fac ce ii place in pat” etc. Din dorinta de razbunare, nu se gandesc la faptul ca aceasta va atrage dupa sine doar razbunare.

Barbatii in schimb, rareori refuza relatiile sexuale ca modalitate de razbunare pe sotiile lor. Si chiar daca ar face asta, cum ar putea sa reziste presiunii biologice? (n.e.: prin meditatie si un autocontrol exersat temeinic si periodic)
Prin urmare, cum se razbuna totusi barbatii?

Stim ca femeile se infurie si sufera atunci cand nevoile intime le sunt neglijate.
Barbatii se infurie si sunt gata sa se razbune atunci cand nu le este satisfacuta nevoia de a fi apreciati.

Evident, toate aceste lucruri variaza de la caz la caz, de la om la om. Noi analizam din punct de vedere statistic.

Astfel, rezulta urmatorul scenariu: sotia nemultumita ca sotul nu ii satisface nevoile emotionale sau sexuale, incepe sa ii critice comportamentul. Sotul incepe sa fie afectat de faptul ca ea nu vede si nu apreciaza eforturile pe care le face pentru a avea grija de ea (asa cum intelege el acest lucru); nu este luat in seama si nu este apreciat.

Noi nu stim daca intr-adevar barbatul merita sau nu criticile aduse, insa consecintele vor fi urmatoarele in ambele cazuri: ei isi pierd motivatia de a le face fericite asa cum isi doresc ele; cauta apreciere in alta parte, ajungand la aventurile extraconjugale.

In foarte multe cazuri, barbatii ajung la limita suportabilitatii si atunci inseala pentru ca nu sunt recunoscuti de sotiile lor. Excludem cazurile in care instinctul ii domina pe aceia care nu pot fi fideli cuplului lor pentru ca simt nevoia biologica de a avea cat mai multe femei.

Daca unul dintre cei doi este prins in acest razboi al sexului, intotdeauna la origine se afla o alta problema in stare latenta, precum teama de intimitate, de dependenta, abandon sau pierderea autoritatii (nu-si ia in serios sotia sau ea nu tine cont de deciziile lui) sau de rani si mai profunde din copilarie.

Lasa un comentariu