Cand sotia inseala 

Nu trebuie sa te simti rusinat atunci cand ai aflat ca sotia te insala. Nu trebuie sa te invinovatesti pentru asta si  fa tot posibilul sa treci peste actul egoist care ne domina vietile. Te gandesti doar la tine, la durerea ta, dar trebuie sa incerci sa mergi mai departe. Poate ca vrei sa afli motivul pentru care te-a inselat sau poate ca vrei sa termini relatia cu ea o data pentru totdeauna.

Un psiholog nu ar fi surprins sa auda ca zilele si noptile clientului sau, sunt pline cu imagini ale sotiei in timp ce insala. Este natural dar nu este sanatos sa te gandesti la actul in sine al infidelitatii. Drumul catre recuperare este lung si dificil dar vestea buna este ca e posibil.

Intr-o relatie in care sotia insala, este foarte multa confuzie. Lucrurile se petrec ca in cazul unui accident de masina: in primele secunde este foarte greu sa intelegi ce s-a intamplat. Trebuie sa ai taria necesara sa iti pastrezi o minte clara, sa realizezi ce s-a intamplat si sa-ti doresti sa-ti refaci relatia.

In cele ce urmeaza vom prezenta un plan de actiune ai carui pasi sunt pusi in sens invers pentru ca tu sa-ti poti da seama daca intr-adevar impacarea este ceea ce iti doresti.

7. Casnicia este refacuta, dragostea si increderea nu au fost nicioadata mai solide.

6. Iertarea a fost ceruta si acordata.

5. Problemele care au dus la cauzele infidelitatii sunt discutate si clarificate impreuna. Mai mult, ele sunt rezolvate pentru totdeauna.

4. Stabilitatea emotionala este atinsa si emotiile initiale precum mania, negarea, resentimentele, confuzia incep sa paleasca.

3. Sotia isi incheie relatia adultera si este de acord sa incerce sa-si refaca casnicia.

2. Te gandesti la o lista a lucrurilor care trebuie indeplinite pentru ca refacerea casniciei sa aiba loc.

1. Tu si sotia cadeti de acord ca impacarea este posibila.

 

Una dintre greselile comune pe care o fac multe cupluri este aceea ca-si faci griji despre prezentul care nu-i lasa sa se concentreze catre viitor. Imaginea infidelitatii te poate coplesi si-ti poate distruge casnicia daca nu esti focalizat pe lucrurile corecte.

Pe langa cele scrise mai sus, sunt mai multi pasi de facut pentru ca impacarea sa fie deplina, dar pe langa chestiile generale ar trebui sa discutam despre particularitatile specifice individului, iar acest lucru este recomandat a se realiza impreuna cu un psihoterapeut specializat.

 

Un raspuns pentru “Cand sotia inseala”

  1. marian marian says:

    Sun fericit ca am reusit sa imi iert sotia. Relatia noastra e mai buna ca niciodata. E posibil, totusi greseala nu trebuie reaminitita niciodata.

Lasa un comentariu