Barbatii si sexul – dupa casatorie 

Casnicia este un angajament pe multiple planuri. Unul dintre acestea este acela al fidelitatii. Nu in toate cuplurile acesta este un lucru de la sine inteles, dar majoritatea oamenilor care se casatoresc asteapta un astfel de comportament din partea sotului/ sotiei.

Ce ii determina pe oameni sa insele? Fiecare cuplu are o poveste proprie si este greu de determinat motivul fiecarui om in parte. Totusi, o mare parte dintre barbati insala in momentul in care nu au parte de intimitate fizica alaturi de sotiile lor.

Pentru barbati sexul este o forma de apropiere. Daca pentru femei dorinta de a discuta este o forma de apropiere, pentru barbati sexul este extrem de important pentru exprimarea masculinitatii lor. Ei se manifesta intr-un mod sexual si este parte din structura lor. Daca femeia stie si tine cont de acest aspect, atunci va putea sa fie mai deschisa pe plan sexual si sa aiba o relatie mai frumoasa.

Barbatul se va simti respectat atunci cand nu este refuzat de catre sotia lui in momentul in care isi doreste intimitate sexuala. Desigur ca acest lucru nu este posibil de fiecare data, dar in casniciile in care sotia il refuza frecvent pe barbat, comunicarea nu mai este buna; cei doi incep usor sa aiba conflicte.

Si pentru femei este foarte importanta viata sexuala. Este si pentru ele o parte de manifestare a intimitatii; si ele simt placerea de a impartasi sentimentele si trairile in forma sexuala. Daca isi iubesc partenerul,aceasta este si pentru femei o forma de exprimare a dragostei pe care o simt.

Diferenta dintre femei si barbati tine de structura. In majoritatea cazurilor, barbatii sunt atrasi foarte mult de aspectul fizic al femeilor, pe cand femeile nu sunt atat de atrase de aspect. Partea vizuala nu le atrage atat de mult. Desigur, exista femei pentru care atractia sexuala este determinata de aspectul fizic al barbatului.

Pentru barbati este foarte importanta manifestarea activa a sexualitatii in cuplu. Aceasta duce la impartasire emotionala si la consolidarea relatiei.

Un barbat va simti ca este apreciata dorinta lui de intimitate sexuala atunci cand:

  • Femeia este receptiva la avansurile lui sexuale si uneori preia initiativa
  • Femeia intelege ca el are nevoie de exprimare sexuala , la fel cum femeia are nevoie de exprimare emotionala
  • Sotia ii permite sa impartaseasca ispitele sexuale cu care se confrunta, fara sa-i fie teama ca va ajunge la infidelitate
  • Nu este pedepsit cu privarea de sex pentru a ajunge la o comunicare mai buna

 

 

Adaptare dupa  Dragoste si respect РE. Eggerichs

Lasa un comentariu