Avantajele de a avea o relatieavantajele de a avea o relatie1Oamenii se simt bine cand sunt singuri pentru ca au sentimentul de libertate sau pentru ca pot sa faca orice isi doresc fara a da explicatii altor persoane. Ei se simt de asemenea bine cand sunt singuri pentru ca pot sa se concentreze pe alte aspecte ale vietii lor decat pe viata sentimentala si uneori acesta este un lucru important. Dar cei mai multi oameni simt nevoia de a avea o relatie pentru ca ii implineste.

Iata cateva dintre avantajele unei relatii:

  • Cand esti intr-o relatie te simti in siguranta.

Orice om care are o relatie frumoasa se simte protejat sentimental, se simte in siguranta, simte ca apartine. Sentimentul de apartenenta este unul foarte important si care da o senzatie de confort emotional.

  • Cand esti intr-o relatie ai o viata sexuala permanenta. 

A fi intr-o relatie presupune sa ai o viata sexuala activa, o viata sexuala sigura. Este important cel de-al doilea aspect pentru ca increderea in partener iti poate da o libertate de exprimare din punct de vedere sexual. Daca nu trebuie sa te gandesti la boli cu transmitere sexuala de exemplu si daca ai incredere in partener, te poti exprima mult mai usor in ceea ce priveste sexualitatea.

  • In momentul in care ai probleme sau ceva te framanta, ai pe cineva alaturi de tine.

Un avantaj major al relatiilor este impartasirea. Cand ai probleme te poti duce la iubitul/iubita ta si sa discuti acea problema. Poate ca el/ea nu-ti va oferi o solutie, dar cel putin iti este alaturi ca sa depasesti situatia din punct de vedere emotional. Uneori chiar si perspectivele noi ale partenerului te pot ajuta sa-ti gasesti solutii la care nu te-ai fi gandit. Este posibil ca omul cu care ai o relatie sa nu stie prin ce treci, dar daca te iubeste poate sa stie cum sa te tina in brate sau sa iti spuna ceva care sa te incurajeze in momentele grele.

  • Cand esti intr-o relatie cunosti anumite aspecte legate de tine.

A fi intr-o relatie inseamna ca esti vulnerabil/a emotional si ca trebuie sa impartasesti sa daruiesti si sa primesti emotii, sentimente, stari, etc. De aceea a fi intr-o relatie presupune o autodescoperire: poti sa vezi ce esti dispus/a sa oferi si cat de mult sau cat de des; poti sa observi cat de mult sau de putin te implici sau cat de multe nevoi personale pui inaintea nevoilor celuilalt. Vor exista in mod clar situatii in care va trebui sa renunti la ceva care te intereseaza pentru a fi alaturi de partener/a. In acele momente vei vedea cat esti de dispus/a la a fi alaturi de el/ea si cat poti sa daruiesti tu.

  • Cand esti intr-o relatie si locuiesti cu acea persoana responsabilitatile se impart la doi.

A locui cu cineva inseamna si mai multa munca, dar aceasta se imparte, cel putin in mod ideal, la doi, in mod egal. De aceea a face curat sau a face cumparaturile sambata poate fi mult mai distractiv decat inainte. Poti sa gasesti modalitati placute de a face mancare, de exemplu, prin a pune muzica si a te relaxa discutand in timp ce pregatesti legumele. Este mult mai usor sa duci la bun sfarsit activitatile care se cer a fi facute in momentul in care ai pe cineva alaturi de tine.Lasa un comentariu