Autoritatea in casnicieBarbatul si femeia se completeaza reciproc (sau cel putin acesta este idealul). Cand doi oameni se casatoresc descopera treptat in celalalt diferentele si asemanarile. Sunt foarte atragatoare diferentele dintre oameni; ele aduc un plus de mister in relatie si o tin mereu vie. In zilele noastre barbatul si femeia considera ca sunt egali. In trecut, acest lucru nu era astfel vazut.

Egalitatea dintre sexe este un subiect atent dezvoltat in toate mediile in ziua de astazi. Femeile se considera a fi egale din toate punctele de vedere cu barbatii.

In spatele acestei imagini se afla dorinta multora dintre ele de a fi respectate sau luate in considerare, de a avea drepturi egale si sanse de a fi remarcate, de a avea un serviciu unde isi doresc sau de a iesi in evidenta cu ceva important pentru ele. Exista fara indoiala multa discriminare pe aceasta tema.

Oamenii au multe prejudecati si astfel, determina in femei dorinta de a fi vazute ca egal.  Este lesne de inteles ca intr-o casnicie trebuie sa existe colaborare, dorinta de intelegere reciproca. Cum intervine conceptul de autoritate in casnicie?

Daca exista colaborare, atunci mai exista autoritate? Exista in structura barbatului dorinta de a conduce, de a lua decizii pentru familie. In aceasta situatie, femeia ar trebui sa se supuna deciziilor pe care barbatul le ia. Dar, daca barbatul tine cont de nevoia femeii de a se simti iubita, va tine cont si de lucrurile de care ea are nevoie in acel moment si va tine cont si de parerea ei.

De asemenea, daca femeia tine cont de nevoia barbatului de a se simti respectat, il va incuraja sa ia o decizie pentru binele familiei, avand incredere ca el va face ceea ce este mai bine pentru toti membri inclusi.

In casnicie, este astfel foarte importanta legatura dintre dragoste si respect. Chiar daca exista conflicte, acolo unde exista dragoste si respect, aceste conflicte vor fi usor rezolvate.

Nu exista nici o casnicie in care sa nu fie neintelegeri in legatura cu anumite aspecte ale vietii in doi sau in legatura cu cresterea si educarea copiilor in cazul in care acestia exista, dar ceea ce ii poate face pe oameni sa aiba o casnicie frumoasa , este dragostea combinata cu respect.

Daca partenerii tin cont de aceste principii, in mijlocul unui moment de luare a unei decizii, isi vor face oferte si contraoferte unul altuia pentru a ajunge la un punct comun, care sa ii bucure si sa ii multumeasca pe amandoi.

Pentru cel care ia decizia finala responsabilitatea este mult mai mare; el va fi cel care va trebui sa isi asume un posibil esec, atat pentru el cat si pentru familie. De aceea, daca barbatul este cel care ia deciziile, nu inseamna ca el este cel protejat, ci sotia este cea care este protejata de catre el.

 

Adaptare dupa Dragoste si respect РE. Eggerichs

Lasa un comentariu