Adio stres! Patru metode care te vor ajuta!Nu ai reusit sa te trezesti la timp si acum esti in intarziere. Traficul este infernal si nu vei ajunge in timp util sa duci copiii la scoala, ai uitat sa platesti intretinerea si azi nu mai ai cand sa il prinzi pe administrator, trebuie sa iti iei laptopul din service pana in ora 12:00, iar indatoririle tale de la munca deja te-au epuizat aproape in totalitate. Nici nu a inceput bine ziua, iar tu esti deja obosita, stresata si plina de nervi. Ai vrea sa ai destul timp sa pui toate lucurile in ordine, pentru ca mai apoi sa poti face o baie calda, sa te relaxazi la un film, sa iti suni prietena cea mai buna sa vina in vizita la tine sa stati de vorba ore in sir ca pe vremuri, dar realizezi ca nu ai timp.

Potrivit ultimelor studii 75% dintre romani sustin ca se simt stresati si suprasolicitati la locul de munca, iar peste 80% au insomnii, migrene si stari de oboseala accentuata. Este important sa incerci sa te detensionezi pe cat posibil, de fiecare data cand ai ocazia. Este binecunoscut faptul ca stresul ne impiedica sa ne ocupam de lucrurile care ne provoaca aceste stari de stres si anxietate. Iata cateva metode prin care poti combate aceste stari atat de neplacute si care iti vor aduce un moment de liniste si pace in viata de zi cu zi.

1. Ai curajul sa spui NU

Multi oameni nu au curajul sa spuna ceea ce vor si ce nu vor.
“Ca asa se face”, “ca se supara x”, “ca ti-e rusine sa refuzi” – motivele pentru care accepti de fiecare data sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci, sunt mai mult decat puerile. Nu vei face decat sa iti incarci si mai mult timpul cu o serie de sarcini si responsabilitati care vor apasa pe umerii tai.

Un prim pas in reducerea stresului din viata ta, este sa inveti sa spui “NU” atunci cand nu vrei sa te ocupi de anumite lucruri/sarcini.

2. Foloseste timpul in favoarea ta

A devenit o rutina pentru tine ca atunci cand ai cateva momente libere sa stai pe telefon? Insa, te-ai gandit ca poate nu este tocmai cel mai productiv mod de a-ti petrece timpul?
Incearca sa identifici activitatile neproductive, cum ar fi navigatul pe internet, care iti distrag atentia si incearca sa le inlocuiesti pe cat posibil.
Nu ai prefera ca in locul celor 4 ore petrecute pe internet sa mergi la o sedinta de masaj si sa iti vizitezi prietenii?

3. Accepta ca nu ai control absolut

Indiferent de ceea ce iti doresti, stii prea bine ca anumite lucruri nu stau in puterea ta de a le schimba in vreun fel. Renunta sa te consumi si sa te ingrijorezi asupra unuor lucruri asupra carora nu ai control. Invata sa accepti acest fapt si incearca sa te concentrezi exclusiv asupra lucrurilor pe care poti intr-adevar sa le gestionezi.

4. Culca-te devreme

Daca dimineata de trezesti obosit si fara chef de nimic, este foarte posibil ca ora nepotrivita la care te culci sa fie una din marile cauze. Stabileste-ti un orar si incearca sa nu te abati de la el in ceea ce priveste ora de culcare. Culca-te mai devreme si trezeste-te dimineata cu o ora mai devreme decat deobicei. Foloseste timpul pentru a te relaxa si a face ceea ce iti place tie. Un mod perfect de a-ti incepe ziua si o tehnica excelenta prin care vei imbunatati considerabil calitatea intregii zile.

Lasa un comentariu