7 trucuri care pot salva o relatie la distantaIn ziua de azi, tot mai multe cupluri se destrama foarte rapid, motiv pentru care ne intrebam care sunt sansele si sperantele relatiilor de cuplu care se confrunta cu distanta care intervine din diferite cauze? Exista vreo modalitate prin care poti mentine acest tip de relatie?

Persoanele apropiate cel mai probabil iti vor spune ca o relatie la distanta nu are niciun fel de viitor si ca nu are niciun sens sa iti pierzi vremea visand. Insa, contrar parerilor celor din jur, tu iti doresti sa ai acea persoana aproape si esti dispus/a sa faci tot ce poti pentru a te putea bucura de o relatie armonioasa. Desigur, ambii parteneri vor trebui sa se implice la fel de mult si, totodata, sa respecte o serie de “reguli” esentiale unei relatii de cuplu mai rezistente.

1. Comunicati dar nu exagerati

Este imperios necesar sa comunicati cat mai des cu partenerul, insa asta nu presupune sa va sunati din 5 in 5 minute. Posesivitatea are darul de a ucide incet si sigur pasiunea dintre voi. De aceea, nu cauta sa compensezi distanta dintre voi cu vorbitul excesiv, pe termen lung nu va va face deloc bine.

Fie ca alegeti sa vorbiti la telefon, pe Facebook, Skype sau WhatsApp, profitati de posibilitatea de a va impartasi micile detalii din viata voastra, fara a exagera.

2. Faceti-va planuri de viitor

Discutati despre ce asteptari aveti unul de la celalalt si despre cum vreti sa evolueze relatia voastra. Poate vrei sa te muti tu la el, sau el la tine sau poate va hotarati sa va mutati impreuna altundeva. Ar fi bine sa stiti cat mai din timp ce isi doreste fiecare, pentru a va da seama incotro se indreapta relatia si care sunt sansele sa reziste distantei.

3. Activitati comune

Chiar daca nu sunteti unul langa celalalt, asta nu inseamna ca nu puteti face lucruri impreuna. Vizionati un film sau cititi o carte in acelasi timp, cumparati-va cadouri, faceti o plimbare prin parc s.a. Chiar daca traiti separat este foarte important sa aveti si activitati pe care le faceti impreuna.

4. Vizitele regulate

Este punctul pe care nu trebuie sa il omiteti. Reprezinta punctul culminant al oricarei relatii: revederea cu partenerul, imbratisarile, saruturile si toate momentele deosebite pe care le asteptati de atata vreme sa le savurati impreuna.

5. Sinceritate si incredere

Este foarte important sa fiti onesti si sa discutati despre temerile voastre: gelozie, nerabdare, nesiguranta s.a. Increderea in partener este esentiala, fiind cea care va consolida si mai mult relatia, indiferent de distanta care va desparte.

6. Respectati-va partenerul si relatia pe care o aveti

Nu spune nimeni sa nu iesi cu prietenii si sa te relaxezi, insa asta nu inseamna ca ar trebui sa iti pierzi intreaga noapte in compania lor fara a-ti anunta si partenerul. Cat despre potentialele iesiri cu colegul/colega de munca care te place, ar fi foarte bine sa refuzi din start astfel de situatii nepotrivite si periculoase pentru relatia ta de cuplu.

7. Fii pozitiv

Odata ce ai pornit pe acest drum este important sa iti mentii pozitivismul si credinta ca relatia voastra va rezista testului timpului si a celor care nu v-au dat nicio sansa. Respectati-va, sprijiniti-va si profitati de fiecare clipa pe care o aveti, indiferent de distanta dintre voi.

2 Raspunsuri pentru “7 trucuri care pot salva o relatie la distanta”

  1. iulian says:

    Sfaturi generale dar foarte obiective apreciez mult formatul.

  2. Ela says:

    Prostii.prima parte ati spus.o bine caci va refereati la relatiile la distanta. Punctul doi nu e chiar bun. Si noi faceam planuri dar in general barbatii nu sunt sinceri , nu au curajul sa spuna nu dar cu cat iti faci planuri cu atat se departeaza,

Lasa un comentariu