7 lectii de viata pe care oamenii ar trebui sa le invete pana la 30 de aniTimpul este cel care ne aduce experienta, dar si maturitatea de a gandi si actiona corect si intelept. Daca privim in urma, multi dintre noi ne-am fi dorit sa fi cunoscut din timp unele lectii de viata care ne-ar fi ajutat sa depasim obstacole si sa ne dea posibilitatea de a actiona diferit in momentele cheie ale vietii noastre. Niciodata nu este prea tarziu sa invatam din experientele si greselile trecute si sa incepem sa le privim si sa le transformam in instrumente pentru dezvoltarea noastra personala. Iata cateva lectii de viata care ar trebui sa fie invatate de fiecare dintre noi pana la varsta de 30 de ani.

1. Banii chiar nu aduc fericirea

Banii reprezinta doar un simplu instrument prin care iti poti procura o serie de bunuri materiale. Insa, a avea “multi bani”, nu presupune in mod obligatoriu sa fii fericit, implinit si sanatos. Exista multi oameni care au preferat sa adopte un stil de viata minimalist si care duc o viata fericita si implinita. Prin contrast, exista si persoane foarte bogate care nu se pot bucura de sentimente de implinire, satisfactie si bucurie.

Banii te pot ajuta sa iti satisfaci anumite pasiuni si dorinte: o casa ca in reviste, o masina puternica, calatoriile mult dorite s.a. Insa, banii, nu pot “vindeca” singuratatea, amaraciunea si durerea sufleteasca. Retine: banii reprezinta doar o unealta care iti ofera bucurii trecatoare. Adevarata fericire si implinire nu poate fi cumparata!

2. Nu ai cum sa multumesti pe toata lumea

Una din marile greseli pe care multi dintre noi le tot repetam este cea de a incerca sa multumim pe toata lumea. Multumindu-i pe cei din jur, avem senzatia ca vom fi si noi la randul nostru multumiti si satisfacuti. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Cel mai scurt drum catre esec consta exact in aceasta tendinta de a ne concentra excesiv pe ceea ce vor cei din jurul tau. Dar, pe de alta parte, in acest fel, nu vei face decat sa te “sacrifici” te tine cu propriile vise si dorinte.

Oricum ar fi, intotdeauna vor exista oameni care nu te vor placea sau care iti vor dori raul. Nu poti multumi pe toata lumea, oricat ti-ai dori tu sa fii placut, respectat si apreciat. Nu cauta validarea celor din jurul tau, singurul loc unde o poti gasi este in interiorul tau!

3. Ai grija de sanatatea ta

Avem tendinta sa credem ca vom fi sanatosi toata viata sau ca noi nu ne putem imbolnavi, insa, din nefericire, lucrurile nu stau deloc asa. Ar trebui cu totii sa invatam ca putem preveni anumite afectiuni daca ne ingrijim si ne protejam din timp. Ai grija de sanatatea ta!

4. Nu intotdeauna poti obtine ceea ce iti doresti

In ciuda eforturilor depuse in vederea indeplinirii viselor noastre, uneori, se poate intampla ca lucrurile sa nu functioneze asa cum ne-am dorit. Asteptarile noastre nu intotdeauna devin realitate si este important sa invatam aceasta lectie. Tot ceea ce putem face este sa ne adaptam schimbarii, sa cautam noi solutii viabile, sa fim pozitivi si sa nu renuntam niciodata!

5. Nimeni nu le stie pe toate

Nu trebuie sa iti fie rusine sa recunosti ca “nu stii”. Nimeni nu are acces la toate raspunsurile si nici tu nu poti pretinde ca esti “perfect”.

6. Nimic nu dureaza o vesnicie

Este important sa apreciem ceea ce avem cat timp inca avem. Indiferent ca vorbim despre familie, prieteni, loc de munca, nimic nu dureaza la nesfarsit. Iar, de cele mai multe ori, regretele apar abia in momentul in care incepe sa simtim lipsa acestora. Asa functioneaza natura si nu putem face nimic in sensul acesta. Retine ca nimic nu dureaza o vesnicie si nimic nu iti este garantat. Nici ziua de maine, nici prezenta celor dragi, nici sanatatea s.a. Apreciaza ceea ce ai!

7. Alege sa iubesti in fiecare zi

Ai puterea de a alege sa iubesti in fiecare zi, sa fii mai bun, mai drept, sa inveti sa ierti, sa respecti pe cei din jur, sa fii mai rabdator, sa fii pozitiv si curajos. Alegerile tale au puterea de a te transforma atat pe tine, cat si pe cei din jurul tau.

Lasa un comentariu