Valoarea himenului: prejudecati si efecte 

Valoarea himenului: prejudecati si efecteHimenul este membrana care inchide intrarea in vagin (organul de copulatie al femeii). Aceasta membrana este elastica si prezinta una sau mai multe orificii.

Obisnuit, ruperea membranei himenului determina hemoragie cantitativ redusa, dar cand himenul este foarte subtire, hemoragia poate lipsi. Cand aceasta membrana este mai groasa si nu poate fi rupta prin acuplare, se intervine chirurgical. […] Sunt si cazuri in care atunci cand himenul este foarte elastic, ramane intact dupa actul sexual.

Din punct de vedere anatomic si fiziologic, himenul nu are o anumita valoare. Prezenta membranei himenale dovedeste, de obicei, ca tanara nu a avut relatii sexuale si este virgina. Sunt insa situatii cand tanara accepta relatii sexuale orale sau anale, numai ca sa-si pastreze virginitatea pentru viitorul sot. In acest caz vinovata este educatia primita. Acele contacte sexuale aberante pot deforma personalitatea psihosexuala a tinerei in plina constituire, personalitate care va fi “purtata” apoi toata viata.

Deci, numai pentru a se prezenta in noaptea nuntii pe post de fete mari, multe tinere se joaca de-a virginele, fara sa banuiasca ce consecinte grave pot avea astfel de fapte asupra viitorului lor. Este bine ca o tanara sa doreasca virginitatea pentru ea insasi, aceasta virginitate reprezentand un mijloc de protectie psihica si fizica, adica tanara nu va avea motive de ingrijorare pentru ivirea unei sarcini sau contactarea unor boli.

Pastrarea virginitatii pentru eventualul sot, fapt care implica un oarecare grad de sacrificiu, prin infrangerea dorintei, poate fi un factor de deziluzie la constituirea cuplului, pentru ca putini barbati mai au rabdarea si stiinta sa formeze, dintr-o sotie virgina, o femeie pe care s-o doreasca in intimitate. O parte dintre barbatii casatoriti cu tinere virgine, dupa o scurta vreme reiau una dintre vechile legaturi.

Deci, pastrarea virginitatii prin acceptarea contactelor sexuale aberante sau facand efort de stapanire a dorintei, in contextul unei vieti presarate la orice pas cu factori excitanti, este ea insasi o aberatie. Dar, sunt si tinere care raman multa vreme virgine, fara vreun efort anume, pentru ca in procesul educational li s-a explicat rolul de factor protector al himenului. Pentru aceasta categorie de tinere, actul sexual nu este o obsesie, iar pastrarea virginitatii nu reprezinta o povara, pentru ca prin acest proces educativ ele s-au programat sa-si asigure un viitor, timp in care sa fie stapane pe ele insele.

In majoritatea cazurilor, primul contact sexual, care implica deflorarea, nu este satisfacator pentru nici unul dintre parteneri, dar mai ales pentru partenera. „Ea” nu trebuie sa si-l imagineze „altfel”. Deflorarea (dezvirginarea) este urmata de hemoragie (de la cateva picaturi, cand himenul este subtire sau inelar, pana la o sangerare abundenta, daca himenul e rezistent si se produc traume locale.

Uneori deflorarea poate crea femeii aversiune pentru actul sexual, mai ales atunci cand ea „viseaza cu ochii deschisi” sau i se impune acuplarea fara voia ei. Dupa deflorare, actul sexual se poate repeta. Femeia decide acest lucru in functie de starea ei psihica, de durerea sau abundenta sangerarii locale.

Daca totusi, voi tinerele nu vreti sa renuntati la crearea unor anumite imagini despre primul contact sexual, altele decat cele reale, atunci incercati sa le transmiteti si partenerilor. Poate ca asa, visele vor deveni realitati si nu vor mai exista motive de dezamagire. Poate.

 

Fragmente selectate din Sex fara restrictii, dar… – Dr. Antoaneta Pop
Editura Universal Dalsi

Lasa un comentariu