Un furt pe vapor 

Un vapor face o cursa de agrement in susul raului. Ora 12 si 30 de minute. La capitanul vaporului da buzna mrs. Smith:
– Mi s-a furat din cabina caseta cu bijuterii!
– Dati-mi amanunte.
– Camerista mi-a adus cafeaua la ora 10 si 30, dupa care ea s-a aflat cateva minute in a doua incapere a cabinei, unde se gaseau bijuteriile. Dupa aceea ea a mai fost o data in incaperea aceea cateva minute inainte de 12.
– Cine a mai fost inainte in cabina dvs.?
– Prietena mea mrs Brown a venit la mine sa cante la pian, dar bineinteles ea este inafara de orice banuiala. La 12 si 5 ea a fost intrerupta de steward, care a rugat-o sa iasa pana el va repara lampa de masa. La ora 12 si 10 ma intorc pe neasteptate in cabina, descopar ca stewardul a scotocit prin lucrurile mele. Asta a durat pana la 12 si 25 cand s-a intors prietena mea. Atunci am descoperit ca mi-au disparut bijuteriile si am alergat la dv.

Capitanul a stabilit ca de la 12 si 10 pana la 12 si 20 camerista a primit lenjerie la magazie. Nimeni insa nu a putut sa spuna unde s-a aflat ea de la 12 pana la 12 si 10 si de la 12 si 20 pana la 12 si 30.

Deoarece nu izbutea sa ajunga la nici o concluzie, la ora 13 si 30 capitanul a intors vaporul si a pornit inapoi. Pe neasteptate, la ora 14 si 45 vaporul ajunge in dreptul unui obiect care plutea pe apa, iar mrs Smith recunoaste in el caseta de bijuterii. Atunci capitanul a stabilit imediat ca bijuteriile au fost furate de… De cine?

(Raspunsul mai jos)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raspuns: de mrs. Brown la ora 12 si 15; 13:30-1h si 15.

2 Raspunsuri pentru “Un furt pe vapor”

  1. Traian says:

    Buna ! probabil logodnica a furat

  2. Liviu says:

    Preuspunând ca vaporul a avut viteza constanta rezulta ca bijuteriile au fost aruncate in apa la 12 si 15. Mai departe puteau fi furate de steward sau de mrs. Smith???

Lasa un comentariu