Trei metode prin care sotia ta se va simti in sigurantaOrice femeie simte nevoia de protectie din partea barbatului cu care este intr-o relatie. Vrea sa simta ca el este indejuns de puternic incat sa o poata sustine si apara atat fizic cat si pe alte planuri. Femeile au astfel nevoie de barbati care sa le fie alaturi.

Exista mai multe cai, directii, pe care un barbat poate merge pentru a putea sa-si cunoasca sotia sau iubita si sa o protejeze. Astfel, fiecare dintre cei doi va juca rolul potrivit in cuplu.

Unele dintre aceste cai ar putea fi:

  • Descoperirea aspectelor pentru care are nevoie sotia/iubita de protectie

Sotul trebuie sa descopere zonele in care sotia se simte vulnerabila. Daca sotul va afla care sunt punctele in care ea se simte nesigura, tematoare, poate face o lista mentala in care sa le ierarhizeze, astfel incat sa stie care este cea mai mare frica sau cele mai mari temeri.

Femeile pot avea temeri in orice domeniu; fiecare persoana in parte este diferita si de aceea nu exista ceva anume prestabilit. Totusi, puterea fizica este un punct la care femeile sunt mai putin puternice decat barbatii. Insasi corpul unei femei nu este construit pentru a cara sau pentru a face munci fizice grele. Aici  orice barbat stie ca are mai multa putere. De aceea barbatii trebuie sa aiba grija de iubitele lor sau de sotiile lor si sa le protejeze cand sunt in dificultate din acest punct de vedere.

In familiile traditionale, barbatul se asteapta de la sotia lui ca ea sa stea acasa si sa aiba grija de copii si de treburile casnice. Barbatii nu observa intotdeauna cat de greu este sa ai asemenea responsabilitati si cat de greu devine pe masura trecerii timpului, cand organismul slabeste si apar limitari fizice.

De aceea ar fi important daca barbatii s-ar gandi mai des la cat de greu le este femeilor sa intretina totul in casa si sa aiba responsabilitatea copiilor si sa incerce sa le ajute cat pot de mult timp, mai ales la treburile cu adevarat greu de facut sau care implica munca fizica.

De asemenea ajutorul dat prin timp petrecut cu copiii este un ajutor de valoare pentru o femeie care sta toata ziua cu ei. Daca i se ofera un timp special pentru ea in care sa se ingrijeasca si sa se relaxeze, ea se va simti protejata si iubita si va avea in continuare mult mai multa energie pentru a face aceste lucruri in continuare.

  • Descoperirea modului in care doreste sotia sa se simta implinita

Pentru a-si sustine iubita sau sotia sa fie fericita, un barbat poate sa se intereseze de ceea ce o face sa fie implinita ca persoana. Astfel ca, ceea ce trebuie ca ei sa afle este: ce scopuri are iubita sau sotia si cum le poate indeplini.

Daca sotul sau iubitul o ajuta pe o femeie sa isi indeplineasca un scop, ea se va simti pretuita, valoroasa pentru el si atunci va raspunde pozitiv la ceea ce el ii ofera sau ii cere in timp. Cand iubita sau sotia spune care ii este dorinta, scopul sau obiectivul pentru o anumita perioada de timp trebuie sa i se acorde atentia pe care o cere si uneori va fi nevoie ca barbatul sa isi sacrifice timp sau resurse pentru indeplinirea acestuia.

Se poate ca de exemplu o femeie sa isi doreasca sa faca anumite cursuri in care sa invete ceva care ii face placere, iar in realitate nevoia ei sa fie sa stea fara copii pentru cateva ore pe zi. De aceea barbatul trebuie sa fie disponibil pentru ea si pentru copii si sa aiba grija de ei cat timp ea este la acele cursuri.

  • Descoperirea problemelor personale pe care sotia vrea sa le rezolve.

Unei femei ii place sa construiasca o relatie de durata cu un barbat caruia ii pasa indeajuns de mult de ea, incat sa o lase sa se sprijine pe el atunci cand are nevoie de alinare. Femeile au nevoie de un barbat care sa le inteleaga si sa le accepte cu micile imperfectiuni si cu limitarile care exista in fiecare om. Vor sa se simta nu numai intelese, ci si protejate. Vor sa fie iubite si sustinute in problemele pe care le au.

Fiecare persoana este unica si singurul mod in care un barbat poate afla ce nevoi are iubita sau sotia lui, este ca el sa discute cu ea pe aceasta tema. Poate de asemenea sa o intrebe ce parere are in legatura cu cela mai importante aspecte ale casniciei in cazul in care sunt casatoriti. Unele dintre acestea sunt: banii familiei, cresterea copiilor, nevoile si responsabilitatile casei, slujba, prietenii si familia.

 

Adaptare dupa Cum sa-ti intelegi sotia la bine si la rau – Gary Smalley


Lasa un comentariu