Trei feluri de a iubi in casnicieExista mai multe feluri de a iubi o persoana. Exista de asemenea combinatii de trairi pe care un om le are pentru aceeasi persoana. In casnicie de obicei pot fi intalnite: camaraderia, pasiunea si iubirea veritabila.

  •  Camaraderia

Camaraderia este acel sentiment indreptat catre persoane de sex opus ce poate fi exprimat prin senzatia cuiva de a placea pe altcineva. Ce anume ii place la persoana de sex opus? Ii place pentru ca arata bine, pentru ca e o companie placuta, pentru ca vorbeste frumos, pentru ca miroase bine, pentru ca e ingrijita, etc

Exista anumite trasaturi care fac doua persoane de sex opus sa se simta atrase una de cealalta. Aceste trasaturi sunt foarte importante pentru ca ii fac pe cei doi sa se simta bine unul in preajma celuilalt si pentru ca stimuleza cele cinci simturi.

Foarte multe relatii de iubire incep de la camaraderie sau de la atractia pentru anumite trasaturi, pentru un aspect fizic, pentru modul in care cineva iti vorbeste sau pentru ceea ce iti spune.

Daca o persoana corespunde din punctul de vedere al placerii de a o avea in preajma, atunci o relatie poate sa se porneasca de aici si sa se dezvolte pe parcurs. Nu poate totusi sa ramana doar la acest stadiu pentru ca in timp oamenii se schimba din punctul de vedere al aspectului fizic sau al parerilor, convingerilor, etc. Astfel, cei care la inceput erau compatibili devin in timp din ce in ce mai indepartati.

  •  Pasiunea

Pasiunea este un element foarte important intr-o relatie si bineinteles dintr-o casnicie. Este acel sentiment care ii determina pe cei doi sa vrea sa stea foarte mult unul in preajma celuilalt si sa faca dragoste unul cu celalalt.  Este o forma de exprimare prin iubire si senzualitate.

Atractia sexuala este parte integranta a oricarei relatii frumoase de dragoste. Astfel ca, o casnicie are ca parte integranta si partea aceasta de pasiune. Dar daca pasiunea este tot ceea ce exista intre parteneri, atunci , in timp, este posibil sa nu fie indeajuns. Va lipsi iubirea autentica.

  •  Iubirea autentica

Acest tip de iubire nu cauta sa castige ceva, ci cauta sa daruiasca foarte mult. Exista desigur un echilibru intre a darui si a primi in orice relatie, dar tendinta cuiva care iubeste autentic este de a-l face pe cel de langa el sa se simta special, sa fie fericit. Astfel ca iubirea autentica nu conditioneaza.

Un om care iubeste in acest mod nu va spune „ te iubesc daca te schimbi pentru mine”, nu va spune „ te iubesc pentru ca ai bani” sau „ te iubesc pentru ca arati bine”. Un om care iubeste in acest fel va iubi persoana pentru ca se simte atras de ea asa cum este si o va incuraja si sustine sa se dezvolte in timp cat de mult poate.

 

Adaptare dupa Cum sa-ti intelegi sotia la bine si la rau – Gary Smalley


Lasa un comentariu