Te razbuni cand esti inselat?Aventurile au diverse cauze si pot sa afecteze mai mult sau mai putin relatia de cuplu in functie de acestea. Aventura „razbunarii” este una de scurta durata, nu se va intinde pe ani de zile, uneori fiind vorba de o singura noapte de infidelitate. Desi este de scurta durata, poate fi un adevarat impediment si poate avea un impact destul de mare asupra cuplului: „Conditia principala pentru o astfel de aventura amoroasa este ca unul dintre parteneri sa fi avut deja o aventura, iar celalalt sa doreasca sa recupereze ce-i apartinea. Adesea, aventura „razbunarii” se interpune in relatiile in care partenerii nu sunt capabili sa-si exprime unul fata de celalalt furia legata de o aventura amoroasa sau in care infidelitatea a fost descoperita la cativa ani dupa ce s-a intamplat. Se prea poate ca partenerul care a fost tradat sa-si piarda increderea in sine, nestiind cum sa-si recapete o imagine proprie pozitiva. El cauta, probabil, un mod care sa-i sustina imaginea destul de precara si se complace adesea in relatii de o noapte sau in capricii de scurta durata.”( „Fata in fata cu infidelitatea”, Julia Cole & Relate).

Cel care are aventura „razbunarii” simte ca isi recapata increderea in sine, cel putin pentru scurt timp. Acesta simte ca este mai atragator pentru sexul opus, simte ca poate sa fie dorit sau ca poate sa obtina ceva ce isi doreste. Exista situatii in care apare sentimentul de vina sau de dezgust fata de propria persoana pentru ca cel care insala ajunge sa faca acelasi lucru pe care l-a facut partenerul sau, lucru fata de care simte repulsie.

Exista mai multe tipuri de a reactiona dupa ce aventura a avut loc. Exista unii oameni care se lauda cu aceasta aventura, uneori chiar ajungand pana la a planui descoperirea ei in fata sotului/sotiei intr-un mod teatral. Acesti oameni vor sa fie prinsi asupra faptului pentru a-si rani partenerul: „Aventura „razbunarii” are oarecum fatada unui spectacol, fiind destinata sa fie un proiectil emotional atintit direct catre inima partenerului vinovat de durerea suferita.”

Exista si o a doua varianta in care aventura este pastrata in secret si amintita de cate ori apare o situatie dureroasa. Este o metoda de evadare si o metoda prin care persoana isi alina suferinta: „Ea devine o alinare secreta pentru un partener supus la tradari emotionale repetate. Cand acesta este tradat in mod repetat, amintirea aventurii „razbunarii” poate actiona ca un sprijin intim.”

Este dat exemplul lui Marion si Sollie, casatoriti de cinci ani de zile. Ei aveau doi copii impreuna – unul de trei ani si unul care era inca bebelus – in momentul in care Sollie a devenit infidel. Marion a observat ca el este infidel, dar s-a temut sa il confrunte cu aceasta problema. Ea a sperat ca el v-a renunta la amanta sa si ca totul va fi ca inainte, dar acest lucru nu s-a intamplat. Intr-o zi, Marion l-a intalnit pe Neil intr-un supermarket si a inceput sa iasa cu el. Din privirea lui ea si-a dat seama ca el o vede frumoasa si ca se simte atras de ea. Dupa o anumita perioada de timp o prietena i-a spus ca sotul ei o insela de mult si ea a marturisit ca are o aventura si ca stia de ceea ce face sotul ei.

A decis sa ii invite pe amandoi la un restaurant si sa le spuna ce s-a intamplat. I-a spus sotului de aventura cu Neil si a hotarat sa ramana cu Neil. Sotul s-a speriat si a promis ca va fi intotdeauna fidel daca va ramane cu el. Intr-un final nici Neil nu a mai dorit o relatie cu ea, si cei doi soti au decis sa divorteze. Problemele nediscutate au distrus relatia, iar aventura „razbunarii” nu a ajutat cuplul sa mearga mai departe. In schimb, Marion s-a schimbat si a inceput sa aiba mai multa incredere in ea. Si-a dat seama ca pana atunci se considera inferioara sotului ei, lucru neadevarat. Astfel ca, in urma aventurii Marion si-a dovedit ca este capabila sa ia decizii si sa isi asume responsabilitatea actiunilor sale.

 Lasa un comentariu