Sexualitatea in casnicie 

Sexul reprezinta pentru barbati ceea ce reprezinta conversatia pentru femei, adica o modalitate de apropiere, o modalitate de comunicare si impartasire a sentimentelor.

Daca pentru femei nu este intotdeauna o necesitate dupa cativa ani de la casatorie, pentru barbati reprezinta o conditie a unei bune casnicii. Pentru ei este o modalitate de apropiere si de confirmare a masculinitatii si a relatiei in sine.

Din pacate, pentru multe dintre femei dispare dorinta sexuala dupa ce au nascut si isi dedica mai tot timpul copilului, incercand sa fie o mama buna. Se pare ca uita ca sunt femei si ca formeaza un cuplu, incepand usor sa se indeparteze de sotul lor pe plan sexual.

In cartea „Cum sa iti ingrijesti sotul”, Dr. Laura Schlessinger, spunea: „Dupa casatorie, si, cu siguranta, dupa ce au avut copii, prea multe sotii manifesta simptomele femeii sleampete, care includ purtarea in pat a unor pijamale de flanel si a sosetelor, a unor colanti sau tricouri uriase, nu-si rad parul de pe picioare si nu-si ingrijesc unghiile, nu-si spala si nu-si aranjeaza parul, se demachiaza (in loc sa-si improspateze machiajul) chiar inainte de sosirea sotului, folosesc toaleta in prezenta lui, nu fac nici o incercare de a mirosi frumos (parfum sau ulei de corp) si nu se imbraca niciodata sexy… in fata sotului.”

Orice barbat are nevoie sa vada din partea sotiei dorinta de a arata bine pentru el. Femeile sunt frumoase si ei se indragostesc de ele tocmai pentru frumusetea lor.

Le considera atragatoare chiar si dupa ani de zile de la casatorie, dar ele trebuie in mod constant sa se ingrijeasca si nu sa se neglijeze de la primul copil nascut: „Ceea ce ii atrage pe barbati la femei este feminitatea lor, care nu se refera numai la infatisare, ci si la comportament.”

In ceea ce priveste aspectul femeilor, exista multe prejudecati. Se spune ca barbatii doresc femeile care arata precum modelele din reviste si ca nu considera a fi atragatoare femeia cu forme. Acest lucru nu este adevarat pentru cei mai multi dintre barbati. Ei au o placere vizuala in ceea ce priveste femeia obisnuita, o femeie care sa arate normal.

Este desigur neplacut atunci cand sotia isi neglijeaza aspectul si se ingrasa peste masura dupa ce s-a casatorit, asteptand sa fie iubita si acceptata exact asa cum este. Chiar daca este iubita in continuare, este important pentru barbatul de langa ea sa vada ca isi doreste sa fie frumoasa pentru el: „Barbatii au o dorinta naturala, profunda, de a fi alaturi de o femeie careia ii pasa foarte mult cum arata in ochii partenerului ei.”

Barbatii isi doresc foarte mult sa aiba o viata sexuala activa. Cand se casatoresc, acest impuls nu scade daca exista iubire si armonie in relatie. Femeile ii blameaza uneori pe barbati pentru nevoia lor constanta de apropiere sexuala.

Un client al Dr. Laura Schlessinger spunea ca barbatii „au hormoni si nevoi impetuoase. Cred ca prea multor femei li se pare ca barbatii sunt obsedati de sex, dar in acest domeniu ei nu se comporta la voia intamplarii. Pentru barbati, nu e nevoie de o extraordinara partenera de sex pentru a fi fericiti. A face dragoste cu sotia, chiar si mai rar, il mentine pe barbat sanatos si in sanul familiei. Atunci cand sexul lipseste, nevoia devine o obsesie pentru barbati si ii forteaza sa-si indrepte gandurile in alta parte.”

Astfel, pentru barbati sexul reprezinta o modalitate de apropiere foarte importanta si ii ajuta sa mentina legatura afectiva. Ei se simt mai apropiati de femeia cu care sunt casatoriti si isi doresc mai mult sa apartina acestei familii si isi si asuma mult mai usor responsabilitatile.

 

Lasa un comentariu