Sentimentele specifice persoanelor infideleSentimentele simtite pe parcursul unei aventuri sunt diverse si de multe ori amestecate. Ele pun stapanire pe omul care le traieste si il fac de cele mai multe ori sa fie foarte confuz. Datorita confuziei, si cele mai simple decizii uneori devin foarte greu de luat pentru ca implica in acelasi timp minciuni si adevaruri spuse pe jumatate. Daca un barbat care are o aventura trebuie sa mearga intr-o excursie cu amanta, atunci poate sa simta vinovatie fata de sotia lui, dar poate sa simta in acelasi timp si euforie sau bucurie pentru ca va petrece cateva zile alaturi de cea care acum ii trezeste sentimente de incantare.

Iata cateva dintre sentimentele specifice persoanelor care au o relatie extraconjugala:

  • Dorinta – aceasta este o emotie de-a dreptul coplesitoare la inceputul unei aventuri. Ea poate sa fie legata de o conotatie sexuala, dar poate, la fel de bine sa fie legata de imaginea unui suflet pereche sau al unui prieten foarte bun. Este posibil ca cel care incepe aventura sa vada in persoana aceasta imaginea perfectiunii.
  • Emotia si placerea – cand cel inselat spune ca nu stie de ce partenerul sau s-a implicat intr-o aventura, raspunsul este legat de emotii si de placere. Cu siguranta ca partenerul care a a inselat a gasit placere in ceea ce face si ca a avut parte de ceva ce nu gasea in relatia deja existenta. Altfel nu ar fi avut aceasta aventura.
  • Nesiguranta – este simtita de catre toti cei care au o aventura pentru ca sunt coplesititi de teama de a fi descoperiti, de a li se cunoaste actiunile. La inceput dorinta foarte mare nu-i face sa gandeasca foarte mult, dar apoi nesiguranta ia locul sentimentului de euforie.
  • Apararea – cel sau cea care insala simte nevoia sa se justifice in fata sa sau in fata celorlalti. De aceea isi va spune lucruri de genul: „Nu inseamna nimic pentru mine!” sau „Daca sotul mi-ar fi acordat mai multa atentie, nu as fi fost nevoita sa recurg la asta!”. Aceasta aparare il ajuta pe cel implicat in aventura sa nu fie nevoit sa ia o decizie pe care nu doreste sa o ia in acel moment; este o metoda de amanare.
  • Eliberarea – aceasta este o senzatie mai greu de inteles, dar este deseori descrisa de persoanele care au o relatie extraconjugala. De exemplu, daca un barbat care are probleme grave in viata sexuala (impotenta) are o aventura si reuseste sa aiba o viata sexuala satisfacatoare cu amanta, atunci va simti aceasta eliberare. El se va simti eliberat de gandul ca poate sa fie inca un om activ sexual. O alta varianta este aceea a unei femei care este abuzata de catre sotul ei si in momentul in care are o aventura simte ca poate fi respectata si protejata de catre un alt barbat. Este posibil chiar sa isi faca si curaj sa isi paraseasca sotul.
  • Egoismul – este specific oricarei aventuri pentru ca omul implicat in aceasta simte ca nevoile lui si ale amantei/amantului sunt singurele importante si ca nu afecteaza in nici un fel restul oamenilor care ii sunt alaturi (prieteni, copii, rude, etc). Ei ajung sa minta foarte mult si chiar sa inceapa sa creada propriile minciuni pentru ca si le justifica prin faptul ca nu ii afecteaza pe ceilalti.
  • Anxietatea – lupta mentinerii secretului apasa foarte greu pe umerii celui care il detine. De aceea se poate simti foarte anxios, poate sa inceapa sa aiba dureri de stomac, dureri de cap, sa fie stresat si ingrijorat. Toate acestea evolueaza pana la punctul la care nu mai rezista si marturiseste sau se da de gol in fata celui care nu banuieste nimic.
  • Dorinta sexuala crescuta – aceasta este atat fata de amant/a, cat si fata de partenerul/partenera de cuplu. Desi poate sa para ciudat, in momentul in care un om are o dorinta sexuala crescuta, va simti nevoia sa aiba o viata sexuala crescuta chiar si cu cea/cea pe care il/o insala.

 

 Lasa un comentariu