Satisfacerea nevoilor barbatilor intr-o casnicie 

Atat barbatii cat si femeile au nevoi care cer a fi satisfacute. Ei sunt responsabili pentru satisfacerea propriilor nevoi, dar, atunci cand sunt intr-un cuplu sau intr-o casnicie, unele dintre aceste nevoi pot fi indeplinite cu ajutorul partenerului sau partenerei de viata, sau chiar numai de catre acesta.

Exista o problema legata de asteptari in multe casnicii. Atat barbatii, cat si femeile, au anumite asteptari in momentul in care se casatoresc. Una dintre asteptarile nerealiste intalnite des la femei este : „eu te iubesc, acum transforma-te in sotul meu perfect.”

In cartea „Cum sa-ti ingrijesti sotul”, Dr. Laura Schlessinger scria o gluma care defineste foarte bine asteptarile de acest gen ale femeilor: Se deschisese un nou magazin de soti perfecti, unde o femeie putea sa aleaga ce-i place. Magazinul avea cinci etaje, barbatii devenind tot mai buni, pe masura ce urcai. Singura regula era ca, odata ce ai deschis usa de acces a unui etaj, trebuia sa alegi un barbat de acolo, iar daca mai urcai un etaj, nu mai puteai cobori decat daca ieseai din magazin. Asa ca doua prietene se duc la magazin pentru a gasi un barbat cu care sa se casatoreasca.

La primul etaj scria: „ Acesti barbati au slujbe bine platite si iubesc copiii.” Femeile au citit inscriptia si au spus: „O, asta e minunat, dar…” Si s-au intrebat ce se afla la etajul urmator.

La etajul al doilea scria: „Acesti barbati au slujbe bine platite si iubesc copiii si arata extrem de bine.” „Mmm, au facut fetele. Ma intreb ce o fi mai sus.”

La etajul al treilea scria „Acesti barbati au slujbe bine platite si iubesc copiii, arata extrem de bine si ajuta in gospodarie.” „O, au exclamat femeile! Foarte tentant, dar sunt altii si mai sus!”

La etajul al patrulea scria: „Acesti barbati au slujbe bine platite si iubesc copiii, arata extrem de bine, ajuta in gospodarie si sunt buni la pat.” „O, Doamne! Dar gandeste-te putin! Oare ce ne asteapta la ultimul etaj?”, s-au intrebat femeile.

Asa ca au urcat la etajul cinci.

La etajul cinci scria „ Acest etaj demonstreaza faptul ca femeile sunt imposibil de multumit.”

 

Femeile nu se gandesc intotdeauna la faptul ca sotii lor au nevoi care trebuie indeplinite. Acest lucru se intampla din cauza ideilor despre casnicie si despre pozitia femeii in societate care sunt inoculate in ultima perioada a istoriei.

Dr. Laura Schlessinger scria: „Notiunea de iubire ca dar, ca verb, ca atitudine, ca legamant, este un fel de revelatie. Din pacate, iubirea este privita, de regula, ca un sentiment care da peste tine, si te face fericit si, desigur, daca esti fericit, atunci te comporti frumos. Intr-un fel rezulta ca esti indreptatit sa te comporti rau in absenta acestui sentiment al iubirii. Mai mult, daca nu exista sentimentul de iubire, esti indreptatit sa-l obtii cumva de la altcineva. Acest sentiment al indreptatirii provine dintr-o mentalitate care a pus sentimentele deasupra obligatiilor, responsabilitatii si legamantului.”

Femeia este asigurata ca are dreptul de a refuza, de a cere, de a primi, prin intermediul invataturilor transmise in mediul din care provine. De aceea nu se gandeste adeseori ca si barbatii au aceste drepturi si ca uneori nu le exprima in forma tipic feminina- adica verbal.

Barbatii nu se exprima la fel ca si femeile si de aceea este mai greu uneori ca sotia sa inteleaga dorinta neindeplinita a sotului dar, daca va fi atenta la manifestarile si la starea sotului ei, va putea , cu siguranta sa il inteleaga si sa ii inteleaga nevoile in casnicie.

 

Adaptare dupa „Cum sa-ti ingrijesti sotul”, Dr. Laura Schlessinger

 

Lasa un comentariu