Sa vorbim despre fidelitateO femeie simte intotdeauna nevoia sa fie asigurata de dragostea sotului ei, asa ca il intreaba permanent daca o va iubi si atunci cand va fi batrana si carunta, cand nu va mai fi la fel de atragatoare din punct de vedere fizic, daca va fi bolnava sau va avea orice alt tip de probleme.

Cel mai bine este ca sotul sa ii raspunda cu dragoste si sa o asigure ca acest lucru va fi asa cum isi doreste, ca o va iubi la fel de mult si in acele situatii. Lucrul cel mai gresit pe care poate sa il faca un barbat in acea situatie, este sa glumeasca. Daca ii va spune in gluma ca nu o va mai iubi din orice motiv, ea va suferi si nu va putea sa accepte.

O femeie isi doreste sa vada fidelitatea in casnicia ei atat din punct de vedere al legaturilor extraconjugale care ar putea sa apara sau macar al unei tentatii, cat si din alte puncte de vedere. Se simte amenintata de alte femei care ei ii par mai atragatoare din punct de vedere fizic si se teme permanent sa nu fie inselata.

Acest lucru se intampla mai ales dupa trecerea timpului, dupa cativa ani de la casatorie, cand ea incepe sa simta diferenta de aspect exterior intre ea si alte femei mai tinere. Daca barbatul o asigura permanent ca nu are de ce sa se gandeasca la asa ceva si ca o iubeste foarte mult, atunci sotia va fi impacata si se va simti confortabil.

O modalitate foarte frumoasa de a-i arata sotiei ca este iubita, este purtarea permanenta a verighetei. Multi barbati nu mai poarta verigheta dupa o anumita perioada de timp sau chiar de la inceptul casatoriei. Verigheta este un simbol al relatiei lor, un simbol al faptului ca fiecare dintre cei doi si-au luat un angajament si si-au facut o promisiune. Ei stiu ca vor fi alaturi unul fata de celalalt in orice situatie, indiferent cat este de greu sau de neplacut.

Barbatii care practica un sport sau care se ingrasa dupa casatorie, ajung sa nu mai poarte verigheta. Pentru femeie acest lucru este foarte neplacut si o face sa se simta in nesiguranta.

O situatie importanta pentru o femeie, este modul in care barbatul reactioneaza daca ea se intampla sa se imbolnaveasca. Mai ales, este semnificativa, o boala mai grea sau mai de lunga durata. Daca acest lucru se intampla, femeia va dori sa aiba alaturi partenerul. Cand el este langa ea si incearca sa o ajute si sa o sustina, cand o ingrijeste, simte iubirea lui si se simte protejata. Atunci el ii este fidel. Ea nu mai poate avea indoiala acestui lucru.

 Femeia este incredintata de devotamentul sotului atunci cand:

  • Vorbeste frumos despre ea de fata cu altii
  • O implica in lucrurile care au importanta pentru el
  • O ajuta sa ia anumite decizii care sunt importante pentru ea
  • Nu se cearta de fata cu copiii
  • Nu se uita dupa alte femei
  • Considera casnicia o prioritate
  • O roaga sa il insoteasca in diverse locuri in care ei i-ar face placere sa mearga, mai ales daca nu toti barbatii isi invita sotiile la acele evenimente
  • I se ia apararea daca copiii se poarta urat – astfel, ea este  pe primul plan
  • Se respecta promisiunile facute
  • Vorbeste numai de bine despre ea si despre copii

 

Adaptare dupa „ Dragoste si respect” de E. Eggerichs

 

Lasa un comentariu