Realitatile triunghiului amorosIn momentul in care se discuta despre o aventura oamenii au pareri diferite si privesc din perspective diferite. Este posibil ca cineva sa priveasca din punctul de vedere al celui inselat si sa il judece pe cel care a fost infidel, este posibil ca un alt om sa priveasca din punctul de vedere al celui care a inselat si sa se simta vinovat sau, dimpotriva, sa se simta eliberat pentru ca are o dorinta de razbunare pe un partener care il face sa sufere. De obicei oamenii nu se gandesc foarte mult la persoana care a intrat in acest triunghi: la amant sau la amanta.

Oricare ar fi perspectiva din care privim este important sa observam ca un triunghi amoros are trei laturi si, deci, trei variante ale realitatii. Fiecare om priveste relatia intr-un anumit fel si ia decizii in functie de ceea ce traieste, de dorintele sale, de emotiile sale si de nevoile indeplinite sau neindeplinite.

In cartea „Fata in fata cu infidelitatea” (Julia Cole & Relate) este dat exemplul unui cuplu necasatorit in care unul dintre parteneri a fost infidel. Este prezentata perspectiva celor trei oameni implicati in triunghiul amoros. Astfel, aflam despre Erica si Martin, care traiesc impreuna de cativa ani si care au slujbe asemanatoare: sunt amandoi profesori la scoli diferite. El are probleme la locul de munca unde este amenintat de posibilitatea unor reduceri de personal si este stresat in legatura cu acest lucru. Ea a suferit acum doi ani o operatie ginecologica destul de grea si i-a luat destul de mult timp pana sa isi revina. Viata lor sexuala a avut foarte mult de suferit si au simtit amandoi ca s-au indepartat unul de celalalt. Distanta dintre ei a acutizat frica de o eventuala despartire. Erica l-a cunoscut pe Tim la una dintre excursiile scolare pe care le-a organizat. Initial, ea s-a simtit atrasa de el, dar a incercat sa isi tina in frau sentimentele. Dupa o perioada scurta de timp a decis sa-i accepte invitatia la o plimbare in parc si de atunci a inceput aventura lor. Dupa cateva luni de zile a decis sa ii marturiseasca lui Martin despre aventura pe care o avea. El a inceput sa planga si ea s-a simtit ingrozitor. Din acel moment si-a pus problema daca a ales sau nu ceea ce trebuie.

 

Perspectivele lor sunt cu siguranta diferite. Daca analizam ceea ce simte Erica, vom descoperi ca ea isi doreste sa aiba o viata sexuala satisfacatoare si incitanta si ca nu isi doreste sa il insele pe Martin. La inceput, chiar s-a abtinut sa dea frau liber emotiilor cauzate de intalnirea cu Tim. Ea a intrat in aceasta relatie si s-a simtit in acelasi timp fericita si vinovata din cauza relatiei pe care o avea cu Martin. La un anumit moment a decis sa ii marturiseasca iubitului ei despre aventura pe care o avea si chiar s-a convins pe sine ca lui ii va face bine sa afle, ca va fi eliberator pentru el, dar in momentul in care el s-a simtit rau si a inceput sa planga, ea a avut indoieli in legatura cu decizia luata.

Martin prezinta simptomele unui om stresat la locul de munca fiind deseori obosit. El si-ar fi dorit sa aiba o viata sexuala incitanta, dar la un moment dat nu s-a mai putut. El banuieste ca Erica il minte de multe ori si se intreaba ce anume se intampla. In momentul in care Erica marturiseste aventura el este distrus pentru ca banuielile i se adeveresc.

Perspectiva lui Tim arata un alt aspect al realitatii. El nu crede ca Erica are o relatie serioasa cu iubitul ei. El considera ca nici un cuplu serios nu sta impreuna fara se casatoreasca. De aceea isi spune ca nu conteaza asa de mult ca ea este implicata cu un alt barbat pentru ca va renunta cu siguranta la el in curand si oricum este decizia ei si nu a lui. Tim nu isi doreste ca ea sa renunte la Martin pana cand ei doi nu iau decizii in legatura cu ceea ce se va intampla mai tarziu. De aceea si-ar dori inca un pic de timp pentru a avea grija de fetita lui, care este in clasa Ericai. Pentru ca ea i-a martusit lui Martin, se gandeste ce anume se va intampla cu ei.

Perspectivele sunt cu siguranta diferite si fiecare priveste relatia intr-un alt mod, conform nevoilor personale. De aceea o aventura nu poate fi privita decat insumand cele trei perspective pentru a avea o buna imagine de ansamblu.

 

Adaptare dupa Fata in fata cu infidelitatea – Julia Cole & Relate

Lasa un comentariu