Parerea barbatilor despre respectIn orice casnicie in mod inevitabil apar la un moment dat conflictele. Acestea pot fi mai bine sau mai putin bine gestionate in functie de cunoasterea si de priceperea celor care le abordeaza. Daca maniera de abordare a unei probleme este cea potrivita, sansele ca din acel subiect sa apara si lucruri bune sunt marite.

Daca un conflict este rezolvat, membrii acelei familii pot sa isi imbunatateasca relatia prin faptul ca incep sa se cunoasca mai bine, sa isi cunoasca reciproc nevoile si sa invete anumite detalii despre propriile nevoi, precum  si despre cum pot fi acestea indeplinite.

Conflictele ii fac pe cei mai multi barbati sa se simta nerespectati. Agentia de statistica din America, a facut un studiu la nivel national, referitor la relatiile dintre barbati si femei. Una dintre intrebarile adresate a fost  urmatoarea:

„ Chiar si cele mai reusite relatii cunosc momente de conflict, generate de chestiuni banale, cotidiene. Cand ma aflu in toiul unui conflict cu sotia/jumatatea mea, cel mai adesea simt:

  1. ca sotia mea/jumatatea mea nu ma respecta in acel moment
  2. ca sotia mea/jumatatea mea nu ma iubeste in acel moment”

Optzeci si unu dintre subiectii care au fost intrebati, au raspuns cu varianta A., varianta in care se simt nerespectati. Bineinteles ca orice barbat isi doreste sa fie iubit de catre partenera lui, dar cel mai important pentru orice barbat este sa se simta respectat de catre aceasta.

Multe femei nu pot sa isi imagineze ca barbatul isi doreste respect si nu dragoste si de aceea nu inteleg ce se intampla cu barbatul de langa ele in momentul in care se cearta. Pentru barbati este atat de important sa se simta respectati incat nu pot concepe sa ceara o femei de sotie, daca nu simt ca ea ii admira. De fapt, unul dintre motivele pentru care doresc sa se casatoreasca cu cineva anume este ca observa ca se simt bine in preajma ei, ca o iubesc, dar ca , in plus, ea ofera respect.

In momentul in care o curteaza, barbatii fac gesturi care sa o impresioneze, iar ea admira si respecta acest lucru. Barbatul simte acest lucru si este un factor important in alegerea persoanei cu care va ramane pentru tot restul vietii.

Cand femeia se supara si ii vorbeste urat sotului ei, acesta se inchide in el si nu mai comunica. Se simte incoltit, coplesit de maniera agresiva in care ea discuta si pune problemele. Acest tip de atitudine il face sa se simta iritat si se infurie. Asa ca, de obicei, prefera sa bata in retragere. Din punctul lui de vedere, aceasta este o metoda buna de aplanare a conflictului.

Doar ca, femeile simt nevoia sa impartaseasca. Ele simt aceasta nevoie pentru ca asa sunt obisnuite sa faca cu prietenele lor. Cand doua femei se cearta, isi descarca ceea ce au pe suflet. Ele impartasesc si ajung la un compromis in final- isi cer iertare una de la cealalta si se impaca.

Barbatii nu simt aceste nevoi si atunci prefera sa nu vorbeasca deloc. Acest tip de reactie, femeia il percepe ca fiind defensiv. Ea se simte neiubita, si daca acest cerc al defensivei si lipsei de respect continua, poate determina probleme grave in casnicie.

Este nevoie de intelegere a diferentelor de nevoi si exprimare dintre femei si barbati. In fiecare cuplu exista modalitati proprii de ajungere la solutia potrivita. Daca cei doi se iubesc si se respecta, pot gasi acele mijloace si le pot pune in aplicare chiar daca la inceput va fi greu pentru fiecare dintre ei pentru ca trebuie sa treaca peste ceea ce le este natural, adica sa doreasca sa impartaseasca in cazul femeilor, si sa se retraga, in cazul barbatilor

Lasa un comentariu