Orice tip de terapie este o terapie buna 

Adeseori oamenii isi pun intrebarile: Ce tip de terapie ar trebui sa urmez? Cum se va produce vindecarea mai repede? Cum voi sti in ce directie sa merg? La cine sa apelez?

Raspunsurile la aceste intrebari sunt in noi insine: poti merge oriunde simti ca ar fi mai bine pentru tine, oriunde simti ca exista o atractie. Daca iti place sa pictezi, poate ca metoda cea mai buna ar fi sa incepi sa pictezi din ce in ce mai des –  poate pentru tine metoda se afla in terapia culorilor sau in art-terapie.

Daca iti place natura, poate ar trebui sa mergi mai des la munte si sa meditezi pe creasta undeva; poate simti ca ai avea nevoie de un ghid spiritual – atunci poate ca aceasta este calea ta; poate ai vrea indrumarea unui psiholog – cauta un specialist in domeniu.

In ceea ce priveste psihologia, multi oameni se intreaba care scoala, care orientare e mai buna si din ce punct de vedere. Raspunsul este ca orice scoala este buna daca ti se potriveste. Foarte importanta este relatia terapeutica si motivatia ta ca si client. Daca acestea doua sunt indeplinite, cu siguranta ca demersul terapiei va fi unul pozitiv.

Vindecarea este un proces indelungat, este un proces in care trebuie sa ai rabdare cu tine si cu cei din jurul tau. Increderea ca te vei vindeca este ceea ce te ghideaza si te ajuta sa ajungi la momentul de liniste din finalul terapiei (indiferent de tipul de terapie pe care il urmezi).

Asa ca nu trebuie decat sa cauti in interiorul tau si sa te asculti – cu siguranta ca vei gasi ceea ce cauti, ceea ce te poate ajuta, ce te poate face sa te regasesti!

 

Autor: Raluca Banuta, psiholog

Lasa un comentariu