Ofera spatiu partenerului de viataIn foarte multe casnicii apare problema dependentei de partenerul de viata. Cei doi au senzatia ca nu pot sta decat impreuna, ca nu pot sa aiba o viata separata de cea a cuplului.

Multe femei sunt foarte nemultumite si sufera pentru ca barbatii nu sunt alaturi de ele in timpul liber. Daca sotul are un hobby si isi petrece timpul facand sportul preferat sau intalnindu-se cu colegii din trupa in care canta, atunci sotia interpreteaza ca nu mai este iubita si ca nu este importanta pentru partenerul ei.

Ceea ce nu realizeaza multe dintre femei este ca acel hobby exista dinainte de a fi casatoriti si ca, in multe cazuri, tocmai acea pasiune a fost atragatoare la inceput, atunci cand s-au cunoscut.

Pentru barbati este foarte important timpul petrecut cu prietenii. Ei au nevoie sa fie in preajma altor baieti sau barbati si sa discute lucruri personale intr-o maniera masculina. Au nevoie de a practica un sport sau de a avea o activitate care sa implice activitati masculine.

Nu inseamna ca isi neglijeaza familia atunci cand decid sa se intalneasca in timpul liber cu prietenii. Barbatii care ajuta la treburile casnice, care au grija de copii, care repara ceea ce femeile nu pot sa repare, care tund gazonul sau fac activitati care sa le placa femeilor cu care sunt casatoriti, au nevoie si de timp pentru ei, timp care sa le faca placere si care sa ii ajute sa se deconecteze.

In cartea „Cum sa iti ingrijesti sotul”, Dr. Laura Schlessinger, spunea: „Nu numai ca acesti barbati au parte de critici pentru modul precis in care au facut sau nu au facut cele de mai sus, dar ei sunt invidiati pentru timpul petrecut cu baietii, de care au nevoie pentru a se descarca, pentru a scapa de tensiunea nervoasa, pentru a se realimenta cu masculinitatea lor animalica; pe scurt pentru a se usura de stresul responsabilitatilor sau, pur si simplu, pentru a se distra ca sa fie sanatosi si fericiti. De multe ori, sotiile submineaza aceste eforturi, programand vizite de familie sau la doctor, plangandu-se ca sunt bolnave, obosite sau epuizate emotional in urma unor probleme interpersonale, ori ca au nevoie de sotii lor acasa.”

Orice om are nevoie de un timp petrecut in singuratate, de un timp personal in care sa isi indeplineasca anumite nevoi sau in care sa reflecteze la probleme si ganduri. Dependenta de partener determina o schimbare in relatie si in viata personala.

Practic, tendinta este de indepartare de alti oameni si de inchidere sociala: „Cinstit vorbind, pentru orice partener dintr-o casnicie, ca si pentru copii, este necesar, pentru a fi echilibrat si neutru, un anumit timp petrecut in singuratate si in liniste. Dorinta si nevoia de a avea acest timp pot varia in functie de ce se intampla in viata, dar, in cele mai multe cazuri, este un bun antidot pentru stres, iar stresul este un produs secundar al obligatiilor, sarcinilor si responsabilitatilor cotidiene.

Ganditi-va la stres ca la un fel de electricitate statica aflata in creier si in suflet, de care trebuie sa scapi fie printr-o meditatie linistita, fie prin schimbarea totala a activitatii. Nu te priva pe tine si nu-l priva nici pe partenerul tau de aceasta defulare necesara, fara de care viata si casnicia pot exploda oricand.”

 

Lasa un comentariu