O casnicie de succes – un lucru realizabil?Multi oameni se intreaba care este secretul unei casnicii de succes? Cand se casatoresc, cei doi au asteptari in ceea ce priveste cursul casnciei pe care o au. Ei isi doresc sa fie indragostiti ca in prima clipa, sa isi duca la bun sfarsit toate planurile pe care le au si sa fie o uniune frumoasa intre ei. Bineinteles ca pentru fiecare cuplu in parte planurile sunt diferite, dar dorinta de a le fi bine impreuna este comuna, indiferent de scopurile lor exacte.

Unul dintre punctele importante pentru a atinge acea stare de multumire in casnicie, este ca sotul sau sotia sa fie cel cea mai bun/a prieten/a. Daca acest lucru se intampla, atunci comunicarea devine mai frumoasa, iar cei doi pot sa isi impartaseasca gandurile si emotiile fara sa fie stanjeniti sau speriati de posibila reactie a celui de langa ei.

Pentru ca sotul sau sotia sa fie unul dintre cei mai buni prieteni pe care cineva il are, trebuie sa fie indeplinite mai multe aspecte. Unul foarte important este acela de a face multe lucruri impreuna cu familia.

A petrece timp cu familia si a avea activitati comune este ceva ce leaga foarte mult relatiile dintr-o familie. A fi cu familia intr-o excursie poate insemna foarte mult. Excursia trebuie aleasa in functie de dorintele ambilor parteneri.

Daca exista copii in familie care vor veni in excursia planuita, atunci trebuie sa se tina cont si de nevoile lor pentru ca toti sa fie incantati de acest eveniment. In timpul excursiei, trebuie sa fie alese activitati care sa ii captiveze pe cei impliati.

Chiar si cand nu tot ceea ce se intampla in acel concediu este foarte placut pentru fiecare membru de fiecare data, toti pot face anumite compromisuri pentru a participa la unirea familiei. Pana la urma nu activitatea in sine ramane in mintea celui care a practicat-o, ci emotia din acel moment, sau amintirea ca s-a petrecut cu cineva anume. Bucuria de a imparti timpul cu familia este foarte importanta pentru ca aceasta sa fie din ce in ce mai implinita.

Cand apar copiii intr-o familie, cuplul are ca interes general sa ii ajute sa se dezvolte, iar preocuparile devin foarte mult legate de ei. De aceea alte dorinte sau nevoi sunt neglijate, uneori fara ca cei doi sa realizeze ca interesul s-a comutat pe ingrijirea si cresterea copiilor.

Desigur ca este un lucru normal ca intr-o familie, sotul si sotia sa isi exercite rolurile de parinti in legatura cu copiii lor, dar nu trebuie neglijat rolul de partener. Cand copiii cresc si parasesc casa parinteasca, atunci apar primele socuri pentru cei care uitasera ca au un iubit sau o iubita, un sot sau o sotie. Incep sa realizeze ca de fapt nu au mai fost in rolul acesta de cand s-a nascut copilul. Pentru astfel de situatii este important sa se regaseasca unul pe celalalt.

Pot face asta redescoperind pasiunile lor sau preocuparile comune. Astfel vor putea incepe sa petreaca mai mult timp impreuna. Relatiile pot fi schimbate de-a lungul timpului, dar exista intotdeauna o constanta. O vor putea relua chiar daca o perioada de cativa ani au uitat ca exista.

In concluzie, activitatile pe care o familie sau un cuplu le face impreuna, sunt importante pentru ca ofera amintiri placute, emotii impartasite. Preocuparile comune dau semntimentul de stabilitate si de asemanare, de uniune.

 

Adaptare dupa Cum sa-ti intelegi sotia la bine si la rau – Gary Smalley


Lasa un comentariu