Iubirea si respectul in relatieToate povestile frumoase de cuplu implica iubirea. Toate filmele, toate cartile spun ca iubirea este cea care poate tine un cuplu unit si poate face o relatie sau casnicie sa mearga. Este un lucru adevarat ca dragostea este extrem de importanta si ca fara ea, nu poate sa existe implinire in cuplu, chiar daca sunt compatibilitati pe alte planuri. Daca doi oameni care stau impreuna si isi impart viata nu se iubesc, atunci nu poate fi vorba despre o relatie care sa ii faca pe cei doi sa evolueze.

Totusi, iubirea nu este singurul liant al unei casnicii. Pe langa iubire este foarte important respectul reciproc. Orice om poate sa simta lipsa de respect si este ceva foarte dureros. Aceasta lipsa de respect  poate duce la neincredere intre parteneri sau in legatura cu ceea ce ei hotarasc de comun acord ca vor face in legatura cu ei, cu copilul lor sau cu o alta latura a existentei lor.

Femeile isi doresc cel mai mult sa fie iubite si sa ofere iubire. Pentru barbati insa, respectul este foarte important. Ei isi doresc sa se simta respectati de catre sotiile lor si sa vada acest lucru din actiunile lor, din cuvintele lor, din atitudinea pe care o au fata de ei si atunci cand sunt in societate.

De aceea se poate observa usor cand doi oameni nu se inteleg si sufera. Ei se vor plange de exact aceste doua probleme. El va dori respect pentru ca acesta este punctul important pentru el, iar ea se va plange ca nu este iubita de sotul ei si va dori sa simta dragostea lui manifestata constant in viata de cuplu.

Cum se ajunge in aceasta situatie? De obicei este un cerc vicios: el nu-i ofera iubire, cel putin nu o iubire manifesta pe care ea sa o poata simti, iar ea nu-l mai respecta. De aici, fara respect din partea ei, el reactioneaza in continuare fara dragoste.

Pentru ca o relatie, fie ea de casatorie sau nu, sa aduca bucurie in vietile partenerilor si pentru ca relatia sa functioneze, baza trebuie sa fie legatura dintre iubire si respect. Una fara cealalta nu poate sa suplineasca nevoile partenerilor. Legatura dintre cele doua va fi insa o baza destul de puternica pentru a face o relatie sa fie frumoasa si de durata.

Nu numai barbatii doresc respect si numai femeile iubire. Ambii parteneri isi doresc sa simta si iubirea si respectul celuilalt. Important este doar ca barbatii sunt mai atenti la semnalele ce implica respectul, iar femeile la declaratiile de dragoste.

Foarte multe cupluri care sunt in pragul despartirii sau divortului se simt fara speranta. Simt ca tot ceea ce i-a unit in trecut, nu mai exista si nu mai poate exista. Daca isi doresc totusi sa isi salveze relatia, aceasta este un posibil punct de pornire: legatura dintre iubire si respect.

 

Un raspuns pentru “Iubirea si respectul in relatie”

  1. daniela says:

    ma bucur ca gasesc aceste frumoase sfaturi pe internet,eu le cunosc,le stiu,le pun in practica,dar lucrul cel mai important e sa ai cui oferi toate acestea mentionate mai sus si intradevar sa merite persoana de langa tine,ptr ca de cele mai multe ori se intamla sa nu gasim persoana perfecta si atunci incepi sa pui piedica tuturor acestor sentimente,deseori aceste persoane ce detin aceste lucruri sunt sfortunate(cuv.in lb.italiana)un salut calduros tuturor cititorilor comentariului meu!!!

Lasa un comentariu