Importanta comunicarii dupa casatorieUna dintre metodele de a-i arata sotiei ca este iubita este deschiderea. Orice femeie isi doreste sa se simta iubita si orice iubita sau sotie isi doreste ca sotul sa isi deschida inima in fata ei. Ea se simte implinita atunci cand il simte pe partener aproape de ea si cand impartaseste alaturi de el momentele semnificative.

O femeie doreste comunicarea, isi doreste sa afle ce se intampla in mintea si in sufletul barbatului; de aceea este foarte atenta la limbajul lui, la mimica lui si la semnalele pe care le primeste de la miscarile corpului si pozitiile lui. Daca de exemplu un barbat vorbeste cu ea, dar nu o priveste in ochi, ea va simti ca ceva este in neregula.

Barbatul cel mai probabil ca nu va recunoaste, dar ceva il deranjeaza. Va spune „ totul este in regula”. Dar, desi a primit acest raspuns, femeia va incerca in continuare sa afle raspunsul real.

Pentru o femeie, daca se simte ranita, inseamna inchiderea tuturor modalitatilor de comunicare. Ea nu mai poate sa raspunda la semnalele de atractie sexuala primite de la partenerul ei daca este suparata pe el. Un barbat poate sa separe mult mai usor emotiile de un tip de actiunile ce trebuie facute pentru o alta cauza, dar ii va fi greu sa inteleaga ca femeia de langa el nu este construita la fel.

Cand o femeie are o suparare majora se va observa foarte usor pe chipul ei. Figura barbatilor este de multe ori indescifrabila. Partenera nu-si poate da seama usor daca este sau nu deranjat de ceva anume pentru ca uneori poate spune cu mult calm ca nu este suparat si acest lucru o face sa fie confuza.

Oricum, prin natura ei, femeia, doreste apropiere, si pana cand nu va reusi sa o obtina, nu va inceta sa cerceteze situatia care i s-a parut a fi indescifrabila.

Femeia este atrasa de barbatul cu care se casatoreste pentru ca la inceputul relatiei el este deschis fata de ea si isi marturiseste dragostea usor, comunica si simte apropiere. Din momentul in care barbatul s-a casatorit, considera ca nu mai este nevoie sa o cucereasca si se inchide treptat.

Femeia se simte astfel din ce in ce mai neglijata, il simte distant pe barbatul cu care s-a casatorit si isi doreste din ce in ce mai acut apropierea pe care o aveau la inceputul relatiei.

Alt lucru care o poate ajuta mult pe o femeie sa se simta iubita, este sa nu aiba un sot plin de amaraciune, un sot plin de resentimente si de furie, iritat si tot timpul nervos. Apropierea inseamna pentru o femeie delicatete, atractie, zambete, si nu iritare si nervozitate.

Sotia simte ca barbatul este deschis fata de ea atunci cand:

  • Ii impartaseste sentimentele, povestindu-i cum a fost ziua lui si cu ce probleme s-a confruntat
  • I se cere parerea in legatura cu un subiect important pentru ea, pentru el, sau pentru relatie
  • Simte dorinta de a sta de vorba cu ea si o poate citi si pe chip- impreuna cu un limbaj al trupului ce denota relaxare; contact vizual constant
  • O duce la plimbare si stau de vorba despre trecut, despre lucrurile care i-au facut fericiti candva
  • Ii acorda toata atentia, nu vorbeste cu ea uitandu-se la televizor sau citind ziarul
  • Discuta cu ea orice decizie majora legata de copii, locul de munca, parte financiara, etc

Adaptare dupa „ Dragoste si respect” de E. Eggerichs

 

Lasa un comentariu