Impactul prejudecatilor asupra relatiilor umaneUn film extraordinar care ni-l prezinta pe Krishnamurti vorbind auditoriului intr-una dintre prelegerile sale.

Un film interesant pentru cei care doresc sa ajunga obiectivi in gandire, liberi in cuget, departe de orice atasamente. Un film in care ni se sugereaza sa incercam sa ne detasam de prejudecati, cunostinte, experiente anterioare pentru a reusi intr-adevar sa vedem si sa gandim ceea ce este. Fiecare stim ca atunci cand gandim, gandim intotdeauna DESPRE ceva.

Atunci cand gandim despre ceva, ne pozitionam in centrul experientei dinspre care privim acel ceva de analizat; sau ne situam in centrul conditionarilor dinspre care apoi privim acel ceva de analizat.

Cand avem un partener de dialog, fiecare punem in comun “sacul” capatat de-a lungul existentei: conditionari, influente, autoritatile profesorului, preotului, mentorului, experiente, sperante, nevoi, dorinte etc. In acel moment ajungem la dezacorduri sau la acorduri. Si atunci totul se transforma in experienta ta in opozitie cu experienta altcuiva, formandu-se doua tabere. Si ca rezultat, niciodata nu ajungem sa gandim impreuna cu celalalt.

De ce? Aflati raspunsul vizionand acest film. El face parte dintr-o serie de doisprezece filme care trateaza in esenta subiectul:  “Este vreo iesire din criza in care se afla lumea?”

Pentru vizionare in limba romana apasati triunghiul negru din dreapta jos ferestrei, click pe triunghiul mic negru de langa CC si selectati romana.

 

 Lasa un comentariu