Ganduri despre casatorieDe la inceput as dori sa va spun ca nu sunt casatorit deci nu imi permit sa dau sfaturi, mai degraba as dori sa le primesc, iar tema pe care o voi atinge astazi este una destul de sensibila. Navigand pe internet fara o tinta anume, mi-au sarit in ochi niste subiecte deschise pe forumuri, care sunau cam asa: “sotul nu ma mai atrage din punct de vedere sexual”, “nu a ramas decat prietenia”,”il iubesc dar nu mai facem sex”. Asa ca, as dori sa dezbatem impreuna acest subiect.

Presupunand ca va intelegeti cu sotul/sotia pe toate planurile oare poate fi evitata monotonia in viata sexuala? Mi-am adus aminte de o povestire reala care suna cam asa: Presedintele SUA la acea vreme, Calvin Coolidge se afla intr-o vizita la o ferma impreuna cu sotia. Atentia sotiei a fost atrasa de un cocos care se afla singur inconjurat de gaini. Sotia presedintelui il intreaba pe fermier:

– Cam de cate ori pe zi face sex acest cocos?
– De foarte multe ori, este neobosit, raspunse fermierul.
– Du-te si spune-i acest lucru din partea mea sotului meu.

Fermierul ii transmite presedintelui mesajul sotiei, se gandeste o clipa, apoi intreaba:

– Cocosul face sex cu aceeasi gaina?
– Niciodata cu aceeasi gaina, raspunse fermierul.
– Transmite-i acest lucru din partea mea doamnei Coolidge.

Motivele care conduc la aceasta stare de fapt sunt multiple, cu variatii de la caz la caz: grijile zilnice, prioritatile diferite, oboseala si stresul acumulat, certurile frecvente, disparitia chimiei, metamorfoza doamnei intr-o mahalagioaica de bloc sau a domnului intr-un golan fara perspective a carui unica placere este sa savureze meciul alaturi de sticla de bere. As dori sa presupun ca toate acestea nu exista.

Presupunem ca asteptarile celor doi nu sunt niciodata inselate. Totusi, se spune ca, in timp, chimia se duce si ramane o prietenie trainica fara conotatii sexuale. Creierul nostru este setat sa caute noutatea, ca mijloc al evolutiei. Dar nu intotdeauna noutatea aduce si ceva bun in viata celui care o cauta. Si totusi, femeia nu poate trai fara senzatii noi, puternice, fara emotii pe care numai un barbat necunoscut le poate oferi (oare?), iar barbatul se simte fara scop atunci cand isi inceteaza cariera de “vanator” (din nou, oare?).

Eu nu prea pot raspunde la aceste intrebari pentru ca imi lipseste experienta necesara, de aceea as dori sa citesc comentariile voastre pe tema: de ce dispare chimia (dispare?) si ce mai ramane dintr-o relatie lunga?

Un raspuns pentru “Ganduri despre casatorie”

  1. marimar says:

    chimia intre soti nu presupune numai atractia fizica si un sex pe cinste din punctul meu de vedere..

Lasa un comentariu