FranghiileIntr-o sala sunt suspendate doua franghii de tavan. Sunteti rugati sa le legati, asigurandu-va ca acest lucru este posibil. Pe o masa din apropiere se afla cateva instrumente, inclusiv un ciocan si un cleste. Apucati capatul unei franghii si va indreptati spre cealalta franghie. Realizati imediat ca nu puteti ajunge la capatul celei de-a doua franghii. Incercati sa utilizati clestele pentru a prinde capatul respectiv, dar fara nici un rezultat. Cum rezolvati problema?

(Raspunsul corect il gasiti mai jos)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta problema poate fi rezolvata prin utilizarea neconventionala a unui obiect. Daca legati ciocanul sau clestele de capatul uneia dintre franghii si miscati franghia, daca sunteti situati in dreptul celei de-a doua franghii, veti putea apuca capatul care se balanseaza.

Deci, puteti sa utilizati greutatea unui instrument pentru a determina una dintre franghii sa vina inspre voi, in loc sa incercati sa intindeti cele doua franghii. De obicei, persoanele nu reusesc sa rezolva aceasta problema pentru ca nu se gandesc la utilizarea neconventionala a materialelor care au functii specifice. Aceasta dificultatea se numeste fixatie functionala. Rezolvarea problemelor solicita vederea lucrurilor din noi unghiuri.

 

2 Raspunsuri pentru “Franghiile”

  1. alexa says:

    tin cu clestele ciocanul şi trag de franghie

  2. Liviu says:

    Sau legi ciocanul de a 2-a frânghie ii imprimi balans, apuci prima frânghie te duci spre a 2-a si când ajunge din balans la tine o prinzi le legi si gata.

Lasa un comentariu