Evitati problemele sexuale in timpul casatoriei 

Actul sexual devine o parte integranta in relatia de cuplu si asa trebuie sa ramana si in cadrul casatoriei. Importanta actului sexual creste pe masura ce mariajul este rezultatul culminant a unei relatii romantice de iubire intre doi oameni.

Sunt multe lucruri de luat in considerare dupa ce va casatoriti pentru a avea o viata sexuala sanatoasa. Iata cateva dintre ele:

Comunicarea

Comunicarea devine un aspect vital intr-o relatie sexuala activa. Nu este vorba numai despre comunicarea verbala ci si de cea non-verbala care implica limbajul trupului si gesturile. Vorbiti unul cu celalalt despre dorintele voastre intr-o maniera fructuoasa si intelegatoare!

Impartasirea

Odata casatoriti si barierele psihice care exista intre cei doi oameni incep sa se dizolve din ce in ce mai mult, se creeaza o apropiere din ce in ce mai profunda. Atunci este momentul in care are loc schimbul de dorinte sexuale dintre cei doi soti.

1. Este necesar sa fiti clari intr-o maniera blanda si sa discutati unul cu celalalt despre asteptarile voastre in ceea ce priveste “a face dragoste”.

Asteptarile false sau pe cele pe care nu le cunoasteti de la celalalt pot provoca casatoriei conflicte numeroase.

Au fost multe cazuri in care sotul dorea sa intenteze proces de divort din cauza ca dorea  in intimitate sexul oral.  Sotia a aflat motivul abia cand sotul a dorit sa inainteze actele de divort. Sexul oral nu mai este de mult timp un subiect tabu si nu aveti de ce sa va rusinati. Nimic din ce se intampla in patul conjugal nu trebuie sa va rusineze, dar sa fiti constienta ca nu sunteti obligata sa acceptati gesturile care va provoaca durere sau disconfort psihic, chiar daca va iubiti sotul.

2. Intimitatea sexuala este un continuu proces de explorare. Nu este un proces mecanic de interactiune asa cum sustine kamasutra (poate doar pentru cei care au facut din sex, un sport), ci acesta este un proces prin care sa descoperiti individualitatile celuilalt.

Ne place mereu sa ne “dam” profunzi prin stereotipul invatat in societate precum acela ca niciodata nu putem cunoaste cu adevarat pe omul de langa noi nici dupa o viata petrecuta alaturi de el, insa nu aplicam aceasta conceptie si in patul conjugal. Sexual, ne saturam repede de cel/cea de langa noi si ajungem la infidelitate, crezand ca o alta persoana ne poate satisface mai mult sexual, ne poate face sa ne simtim senzational pentru ca este o persoana noua. Se schimba o iluzie (iluzia cunoasterii totale a celeilalte persoane) cu alta iluzie (persoana noua, imi va oferi senzatii si excitatii nervoase noi pe care nu le cunosc, cand de fapt se bea aceeasi apa, dar din cani diferite).

3. Sexul poate fi privit ca o experienta ce leaga mariajul. Nu mai este un act, ci o experienta. Intr-o relatie de durata, sexualitatea se exploreaza, se dezvolta, aceasta neavand nicidecum vreo legatura cu performanta sexuala (sexul) pe care o gasim promovata in revistele porno, la adolescentii needucati si influentati de lipsa valorilor, la adultii inclinati doar spre satisfactia proprie, etc.

Tolstoi a spus o vorba interesanta: “Acel ce n-a cunoscut decat pe sotia sa si a iubit-o, stie mai mult despre femei decat cel care a cunoscut o mie.”

Nu are importanta de cate ori faceti dragoste pe luna, fiorii si atractia reciproca sunt tot acolo. Este nevoie doar sa le intretineti.

4. Cei doi soti trebuie sa se asigure ca actul sexual face parte din viata lor chiar daca sunt implicati activ in cariera profesionala. Este pacat sa ganditi ca sotul nu va mai iubeste pentru ca nu are timp sa faceti dragoste atunci cand ati dori dumneavoastra, din cauza oboselii acumulate prin munca.
Este cu atat mai util sa discutati cu el, decat sa insistati intr-o tacere absurda pe care el nu o intelege.

Femeile, datorita structurii lor, se retrag si nu discuta deschis problemele (indiferent ca sunt de natura sexuala, personala) care le apasa si se asteapta ca barbatii sa ghiceasca ce au sau sa vina si sa puna intrebari insistente asupra problemei, ca apoi ei sa primeasca raspunsul consternant “nimic”. Ce faceti daca va veni acel moment in care el nu va mai veni la dumneavoastra? Nu stiti cand acel moment se apropie, asa ca poate este mai bine sa il evitati.

5. O modalitate prin care sa pregatiti terenul pentru dragoste, este aceea de a crea dinainte atmosfera potrivita acestuia. Puteti aprinde lumanari pe care sa le distribuiti prin camera atat cat sa creeze o lumina difuza. Puteti improspata aerul cu un parfum placut, puneti muzica ambientala, etc. Sau, daca nu sunteti adeptii pregatirilor, lasati spontaneitatea sa vorbeasca de la sine.

Este esential sa intelegeti ca actul sexual nu poate fi perfect de fiecare data, asa cum nu puteti face perfect fiecare fel de mancare. Este o greseala sa va comparati actul sexual cu cel din filmele pentru adulti. Acelea sunt utilizate strict pentru comert, iar pentru cine nu stie, fiecare cadru din film se filmeaza chiar de zeci de ori.

Discutati cu sotul/sotia despre temerile voastre; acest lucru va da la o parte presupunerile nefondate si false pe care vi le-ati format: “daca se supara”, “cine stie ce crede despre mine dupa aceea”, “este o egoista ca nu face ce imi doresc”, etc.

Nu confundati apropierea intima din pat, cu romantismul. In acest fel va minimizati placerea pe care o simtiti. Poate ca va creati scenarii de cum ar trebuie sa fie atunci cand se intampla sa faceti dragoste. In timpul actului constatati ca nu se intampla asa cum v-ati imaginat, ca nu este romantic felul in care va atinge (desi va aduce placere, dar nu concorda cu  imaginea creata in minte). Veti ajunge la un conflict intern ce va provoca doar neplacere si poate pe viitor, chiar lipsa excitatiei.

Lasati ca placerea sexuala care este rezultatul comuniunii si armoniei dintre dvs si sot, sa va invaluie.

Romantismul este romantism: floarea pe care v-o aduce, zambetul pe care i-l vedeti pe chip atunci cand va simte alaturi de el, strangerea de mana in timpul plimbarilor prin parc.. Linistea pe care o savurati impreuna pe fondul Baladei de Ciprian Porumbescu s.a.m.d. Lasati-l sa se manifeste acolo unde ii este locul.

Inca o data, nu le confundati! Bucurati-va de fiecare clipa, atingere, asa cum este ea in prezent si nu cum credeti ca ar trebui sa fie. Creierul lucreaza pentru dvs. Va actiona doar in conformitate cu ceea ce ganditi.

Aceste sugestii pot fi aplicate si inainte de casatorie. Nu trebuie sa fiti casatoriti ca sa constatati importanta impartasirii gandurilor, oricat de multa frica sau teama nejustificata v-ar provoca. Aceasta este o dovada ca sunteti impreuna si la bine si rau.

Lasa un comentariu