Descifreaza mesajul din spatele cuvintelor femeilorFemeile isi doresc intotdeauna sa fie ascultate de catre prieteni, familie, colegi sau necunoscuti, dar mai ales de catre cel cu care isi impart viata. Femeile au un limbaj diferit de cel al barbatilor. De aceea de foarte multe ori barbatii si femeile nu gasesc o modalitate de a intelege ceea ce se doreste a fi transmis.

Barbatii devin nedumeriti cand femeile reproseaza ceva spunand „ intotdeauna faci …” sau „ niciodata nu ma ajuti la…”. Femeile nu folosesc tot timpul cuvantul „totdeauna” pentru a se referi practic la „ de fiecare data”. Ele mai degraba incearca sa comunice faptul ca se intampla des si ca sunt ranite de acel aspect, ca este important pentru ele ca se repeta.

Daca un sot observa ca i se reproseaza ceva in aceasta forma „ intotdeauna…” sau „niciodata nu…” poate incerca sa treaca dincolo de intelesul practic al acestor cuvinte si sa caute ce se afla in spate. Ar putea sa o intrebe pe sotie sa cum se simte in legatura cu ceea ce a spus, ce impact a avut asupra ei si cum ar putea sa rectifice sau sa o ajute in functie de caz.

De asemenea o va ajuta foarte mult daca se simte sprijinita si daca observa ca sotul este cu adevarat interesat in a rezolva problema care a aparut in viata lor.

Cuvintele nu au nici un inteles fara interpretarea care li se da. Interpretarea nu poate fi data decat de catre cel care este receptor. Pentru a fi sigur ca mesajul a ajuns intr-un mod corect, el poate sa puna intrebari pana cand este sigur ca a ajuns la intelesul pe care il dorea emitatorul.

Femeile isi doresc sa vada ca sotul ia in serios ceea ce i se spune si ca isi doreste sincer sa ajunga la comunicare frumoasa. De aceea orice femeie va fi atenta la tonul vocii, la mimica. Vor observa aceste lucruri chiar intuitiv, nu neaparat fiind atente in mod constient. De aceea seriozitatea cu care trateaza discutia este foarte importanta pentru sotie.

Alt aspect important este intentia din spatele cuvintelor. Atat femeile cat si barbatii pot simti daca intentia cu care ceva este comunicat este una pozitiva, sau dimpotriva, una negativa. De aceea in comunicarea dintre sot si sotie sau iubit si iubita este bine ca intentia sa fie pozitiva chiar si in cazurile in care exista o neintelegere in sensul ca, scopul final trebuie sa fie o mai buna relationare.

Daca o persoana spune lucruri mai putin placute sau reproseaza ceva anume, dar are ca scop final rezolvarea acelei probleme pentru a putea sa existe intelegere si o relatie armonioasa, atunci intentia se va simti si cealalta persoana va fi mai deschisa spre a ajunge la un compromis sau la o solutionare a problemei in discutie.

Lasa un comentariu