De ce oamenii inseala?In urma unui  sondaj s-au evidentiat cateva exemple principale pentru care barbatii insala. Acestea sunt:

 1. Dorinta
 2. Pierderea atractiei fata de partenera
 3. Vor mai mult sex
 4. Sotia este prea preocupata de copii
 5. Seductie agresiva din partea unei alte femei
 6. Adrenalina provocata de „vanarea pradei”
 7. Cicaleala
 8. Imaginea proasta de sine a barbatului: inaintarea in varsta, umflarea ego-ului.

 

Pe de alta parte, femeile insala pentru ca s-au saturat sa fie mame, sotii, fiice, angajate. Vor sa auda si alte lucruri inafara de sarcinile zilnice pe care trebuie sa le indeplineasca. Unele femei insala pentru ca vor sa atraga atentia barbatului, sa-i aminteasca ca este mai mult decat o gospodina cu norma intreaga, cu toate ca de cele mai multe ori aceasta metoda nu are efectul scontat

Alte femei insala din razbunare. „Femeile cauta de asemenea sa-si sporeasca ego-ul – doresc sa simta ca este nevoie de ele, ca sunt dorite, ca un barbat considera ca merita sa-si asume riscuri pentru ele, ca ele merita timpul petrecut cu preludiile si asa mai departe. Pentru femeile care-si inseala partenerii, sexul nu este principala cauza, ci hrana emotionala” (Pease, A. 2011)

Totodata in urma unor studii, s-a ajuns la concluzia ca femeile tinere insala la fel de mult ca barbatii.

 

Principalele motive mentionate de femei cand au fost intrebate de ce au avut o aventura sunt:

 1. Singuratatea
 2. Esecul comunicarii cu partenerul
 3. Nu se simt dorite
 4. Lipsa aprecierilor sotului
 5. Lipsa pasiunii in pat
 6. Sotul este mereu prins cu alte treburi
 7. Nevoia de a scapa de rutina
 8. Plictiseala datorata rutinei

 

Barbatii nu isi planifica escapada amoroasa, pur si simplu se intampla. Insa, de obicei, femeile pregatesc in detaliu evenimentul care urmeaza sa se intample. Cu toate acestea barbatii insala mai mult decat femeile, din cauza nivelului ridicat de testosteron. Femeile, din cauza nivelului ridicat de oxitocina, sunt mai calde, mai iubitoare si mai putin inclinate catre sex.

Majoritatea femeilor isi vor sacrifica viata pentru a-si sprijini barbatii, a le creste copiii si ingrijesc casa cu cea mai exacerbata loialitate, plasandu-si barbatul pe primul loc. La fel se intampla si in cazul actului sexual, pentru cele mai multe dintre femei fiind de neconceput sa faca sex cu un alt barbat. Multe dintre femei se asteapta la aceasta loialitate din partea barbatilor, fiind convinse ca ar trebui sa fie cele mai importante persoane din viata partenerilor, insa realitatea ne arata ca lucrurile stau cu totul altfel.

Nevoia urgenta de sex a barbatului se mai dimuneaza o data cu inaintarea in varsta, insa in cea mai mare parte a vietii sale, rareori creierul masculin se poate tine departe de acest subiect.

Putin haz de necaz nu strica nimanui. Pentru asta, aflam ca si casatoria are o parte buna: „Va invata ce inseamna loialitatea, rabdarea, toleranta, infranarea personala, toate acestea fiind valoroase calitati de care nu ati avea nevoie daca ati ramane singuri”.

 

Lasa un comentariu