Daca sotiile ar iertaAtunci cand se casatoresc, cei doi iubiti au anumite vise si asteptari, care de cele mai multe ori nu sunt realiste. Ei isi imagineaza ca viata lor va fi perfecta si ca se vor intelege in orice situatie. Desigur ca apar neintelegeri si diferente de opinii. Sunt multe cupluri care se asteapta la acestea, dar nu iau in calcul greselile, care uneori pot provoca foarte multa suferinta in cuplu.

O greseala este un act neintentionat, iar cei implicati sufera la randul lor cand provoaca durere fizica sau psihica celor din jur.

In ceea ce ii priveste pe barbati, acestia fac foarte multe greseli in casnicie. Ei nu sunt atat de atenti la detalii precum sunt femeile, care prin natura lor au acest simt al semnificatiilor ascunse si al aspectelor neobservate usor.

In cartea „Cum sa iti ingrijesti sotul”, Dr. Laura Schlessinger, cita un client barbat, care vorbea despre greselile comise fata de sotia lui: „Femeile trebuie sa-si dea seama ca noi facem pur si simplu lucruri prostesti. Asta nu inseamna ca e vorba de un atac personal la adresa lor. Cand facem aceste lucruri prostesti, nu e nevoie de pedeapsa. De regula, ne simtim jenati. Avem nevoie de iertare. Noi, barbatii, renuntam la un conflict cu sotiile noastre fara ganduri ostile, dar lipsa de iertare din partea lor tine pe loc si le face si mai ranchiunoase. Iertarea este cheia oricarei relatii de succes si uneori trebuie sa daruiesti, fie ca merita, fie ca nu.”

Este foarte important ca femeile sa isi ierte cu adevarat sotii si nu sa tina in interior ceea ce le-a nemultumit si apoi, cand apare cea mai mica scanteie, sa iasa la suprafata tot ce s-a strans de-a lungul timpului: „Femeile nu stiu sa ierte. Ele nu uita niciodata si aduna dezamagirile ca lemnele de foc. Femeile au tendinta de a izbucni aparent din senin, de a fi suparate in legatura cu lucruri care nu au nici o legatura cu nimic.”

Femeile se folosesc de aceasta tendinta de a nu uita si a nu ierta pentru a obtine mai multa putere in relatia cu barbatii. Dr. Laura Schlessinger spune ca aceasta arma este folosita din cateva motive importante:

  • „Cu intentia de a rani, drept razbunare pentru o jignire reala sau imaginara”
  • „Ca instrument de desconsiderare, pentru a recastiga controlul”
  • „Ca modalitate de a rasturna situatia, de a face din femeie o victima atunci cand nu doreste sa-si asume greseala”

 

 

Lasa un comentariu