Cum se descopera o aventuraDescoperirea unei aventuri este dificila, dureroasa si socanta. Este greu de suportat pentru toti cei implicati in triunghiul amoros. Este un moment dificil pentru cel/cea care trebuie sa marturiseasca aventura, pentru cel/cea care afla de aventura si pentru amant sau amanta.

In cartea „Fata in fata cu infidelitatea” psihoterapeutul Julia Cole explica cateva dintre modalitatile in care o aventura poate fi descoperita, cateva dintre modurile in care cel inselat afla despre aventura partenerului de viata.

  • Gasiti indicii care va conduc la ideea ca are loc o aventura

In acest caz aventura este descoperita in urma micilor semne ca aceasta are loc. Aceste indicii sunt de tipul biletelor la anumite evenimente si chitantelor de plata a meselor luate in diverse localuri. Alte tipuri de indicii sunt prezervativele sau locuri din casa (sertare, usi) care acum sunt incuiate, desi in trecut erau permanent descuiate. Persoana infidela lasa de multe ori aceste indicii la vedere pentru a crea un fel de puzzle pe care partenerul sa il descopere. Desigur ca este un proces inconstient, dar persoana infidela actioneaza asa pentru ca nu poate sa mai suporte tacerea. In mod inconstient isi doreste sa fie descoperit pentru ca se simte impovarat sau vinovat de alegerile pe care le face.

A lasa indicii pentru ca aventura sa fie descoperita  inseamna in mod automat a lasa responsabilitatea discutiei pe umerii partenerului care a fost fidel pentru ca el va intelege ca ceva nu este in regula si va declansa o cearta sau o serie de intrebari care sa lamureasca situatia. Nu este cel mai indicat lucru ca aceasta sa fie desfasurarea evenimentelor; este mai potrivit ca cel care are aventura sa marturiseasca si sa isi asume responsabilitatea dezvaluirii.

  • Ati aflat despre aventura de la altii

O alta modalitate de a afla despre infidelitate este de la cei apropiati sau de la vecini, rude, colegi de serviciu si alte persoane din anturaj. Ei, fie au descoperit de curand si va spun, fie stiau de foarte mult timp si au lasat persoana infidela sa isi asume responsabilitatea si in urma faptului ca nu a marturisit, au decis sa spuna adevarul. De cele mai multe ori persoana care spune celui inselat ca are un partener infidel, are intentii bune si considera ca face ceea ce este bine. Pentru cel inselat aceasta este o modalitate foarte stanjenitoare de a afla. De altfel, cel mai probabil ca va incerca sa isi apere partenerul si sa nege ceea ce a auzit.

In unele situatii se ajunge la negare totala si chiar la certuri intre cel care a instiintat persoana de cele intamplate si persoana inselata. Exista si modalitatea de informare printr-un bilet anonim sau printr-un mesaj telefonic anonim, dar, desi sunt mai putin stanjenitoare aceste modalitati, sunt de asemenea si mai putin credibile. Ele nu vor fi negate mai usor decat informatia spusa direct pentru ca cel/cea care le citeste va crede ca sunt construite pentru a strica acel cuplu, din gelozie sau pentru ca nu sunt iubiti de catre alte persoane.

  • Ati aflat despre aventura de la amant/a

A auzi in acest mod de aventura este destul de dureros, dar uneori poate sa fie si un mod de descatusare. Este de multe ori descrisa ca fiind o modalitate prin care piesele unui puzzle sunt in sfarsit asezate intr-o ordine logica. Cel inselat intelege in cele din urma anumite evenimente si nepotriviri din viata sa. Exista situatii in care doua femei in aceasta imprejurare (sotia/iubita oficiala si amanta) s-au aliat impotriva barbatului pentru ca amandoua stiau ca sunt singurele persoane din viata lui.

  • Ati aflat de aventura de la partenerul de cuplu

Aceasta este modalitatea prin care nici unul dintre cei care afla ca au fost inselati nu poate sa nege ceea ce se intampla. Daca partenerul de cuplu afirma ca a fost infidel si gaseste o modalitate sincera – dar nu brutala – prin care sa marturiseasca acest lucru, atunci persoana care a fost inselata nu poate sa nege. Este foarte greu de indurat pentru cel care afla avand in vedere faptul ca reactiile interioare sunt descrise ca fiind un „tavalug emotional.”

 

Lasa un comentariu